Păr frumos și sănătos: care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?

Poți spune multe după starea părului tău. De exemplu, vârsta sau starea de sănătate actuală. Există anumite lucruri care influențează modul în care arată și se simte părul tău, de aceea trebuie să știi cum să îl îngrijești exact. Și fără prea mult efort!

Young Woman with Blowing Hair

Baza este îngrijirea corectă a părului

Calitatea părului este dată de genetică . În timp ce unele femei se nasc cu păr gros care se luptă cu lipsa de hidratare, alte femei au părul fin și drept, ce va fi acoperit cu ulei de la scalp în câteva ore.

Din fericire, chiar dacă pare o problemă care nu poate fi rezolvată, este adevărat invers. Va fi nevoie doar (cel puțin inițial) de mult efort concentrat din partea ta. Îngrijirea defectuoasă a părului poate duce la agravarea stării sale. Ceea ce se traduce prin faptul că părul gras devine și mai gras, părul uscat și mai uscat și părul deteriorat și mai fragil.

Cu problema descrisă mai sus, este necesar să îți amintești că nu poți îmbunătăți starea părului decât cu o îngrijire pe termen lung ajustată corespunzător și, de exemplu, utilizarea unui șampon pentru creșterea părului de bună calitate. Deci nu este ca o dietă în care schimbi meniul pentru o săptămână sau două și apoi revii la regimul tău inițial.

Cum să ai un păr sănătos și frumos?

Fie că ești interesată să îngrijești părul creț sau drept, totul începe cu alegerea produselor cosmetice potrivite. Întrucât puține femei pot estima corect dacă îi lipsește hidratarea sau proteinele, sau dacă trebuie să lupte cu alte afecțiuni, precum mătreața și scalpul iritat, cel mai bun lucru de făcut este să ceri sfaturi de la un coafor cu experiență.

Multe femei fac marea greșeală de a îngriji părul doar din exterior. Dar nu trebuie să uite că dieta potrivită va face o parte semnificativă din muncă. Ea este cea care poate influența dacă vei avea sau nu suficientă energie necesară pentru vitalitatea și creșterea părului.

Dacă te întrebi ce alimente sunt cele mai bune pentru părul tău, include în dieta zilnică: ouă, fructe de pădure, spanac, pește și fructe de mare, avocado, ceai verde și nuci.

De asemenea, poți paria pe plante. De exemplu, coada-calului, drojdia de bere sau urzica. Vitaminele pentru un păr sănătos sunt vitamina C, vitamina E, vitamina A sau vitaminele grupului B sau biotina, care are și un efect pozitiv asupra pielii și unghiilor. În ceea ce privește modul în care poți introduce aceste ingrediente în dieta ta, explorează conținutul frigiderului sau optează pentru  cumpărarea de suplimente alimentare naturale.

Ce rost au toate acestea? Mai presus de toate, faptul că nu poți avea grijă de părul tău doar din exterior, ci și din interior. De asemenea, aceste metode nu pot fi abordate doar pe termen scurt. Un efort pe termen lung este esențial pentru un păr frumos și sănătos.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share