”Paradoxal, singura modalitate de a opri acest război e să sprijinim, în continuare, Ucraina, ajutând-o să lupte”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit ieri  (27 septembrie 2022) cu grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, condus de președintele lor Iratxe García Pérez.

Jens  Stoltenberg a declarat că ”invazia Ucrainei de către Rusia a declanșat cel mai mare conflict din Europa de după al Doilea Război Mondial și a contestat regulile și valorile fundamentale”  El a condamnat ferm „referendumurile” false ale Rusiei organizate în anumite părți ale Ucrainei, precum și mobilizarea parțială și zguduirea sabiei nucleare ca escaladare a conflictului.

Discuția cu grupul Socialiștilor și Democraților face parte din angajamentele regulate ale Secretarului General cu parlamentarii UE, în cadrul parteneriatului strategic al NATO cu UE. Secretarul general a spus că NATO nu este parte la conflict, chiar dacă Moscova încearcă acum să-l înfățișeze ca pe un război între Rusia și NATO. De fapt, secretarul general a precizat că „acesta este războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar noi sprijinim Ucraina să se apere.” El a subliniat că dreptul la autoapărare este consacrat în Carta ONU, iar Europa și America de Nord trebuie să țină cursul, în ciuda crizei energetice declanșate de Rusia. Dl Stoltenberg a spus că NATO monitorizează îndeaproape situația din Marea Baltică, Aliații analizează scurgerile de gaz de la ambele conducte Nord Stream și, de asemenea, fac schimb de informații cu Finlanda și Suedia. Discuția cu grupul Socialiștilor și Democraților face parte din angajamentele regulate ale Secretarului General cu parlamentarii UE, în cadrul parteneriatului strategic al NATO cu UE.

”Dacă Rusia ar înceta azi focul, de azi ar fi pace  .Dacă Ucraina ar înceta azi focul, ar fi rapid nimicită. Paradoxal, singura modalitate de a opri acest război e să sprijinim, în continuare, Ucraina, ajutând-o să lupte. Doar aşa vom convinge Rusia să se aşeze la masa negocierilor” a mai completat secretarul general Jens
Stoltenberg.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share