Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Parcul din zona UM Gară de lângă Dâmbovița Mall – Stadiul lucrărilor

Primăria Târgoviște amenajează un parc în zona UM Gară, de lângă centrul Comercial – Dâmbovița Mall. Edilul Daniel Cristian Stan a făcut câteva precizări, pe pagina de facebook, cu privire la stadiul lucrărilor care urmează să fie finalizate în următoarele două luni.

Pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

 Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.

 Vor fi amplasate cismele si toalete.

 De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

 Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”.

 La acest moment, se lucreaza la amenajarea aleilor pietonale si a locului de joaca, cu precizarea ca lucrarile vor fi finalizate in urmatoarele 2 luni!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share