Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Partidul Umanist Social Liberal este primul partid din România care va avea un departament dedicat pentru Transilvania

Hotărârea a fost aprobată în umanimitate de membrii Biroului Executiv al PUSL, în ședința care a avut loc ieri. 

Dat fiind faptul că Transilvania este o zonă cu multiple particularități, de care trebuie să ținem seama, PUSL a decis ca cele zece județe din interiorul arcului carpatic să aibă un coordonator unic, care va avea rolul să sprijine, să dezvolte și să potențeze acțiunile filialelor umaniste din aceste județe. Liderii umaniști au discutat și despre inițiativele legislative ale PUSL, proiecte importante și benefice pentru toți românii, și pentru care PUSL dorește să aibă susținerea tuturor forțelor politice din Parlament. Proiectele promovate de PUSL sunt inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite, proiectul de lege pentru încurajarea societăților comerciale în vederea angajării pensionarilor, proiectul de lege pentru achiziționarea prioritară a produselor alimentare autohtone, înființarea Fondului de Solidaritate – „Locuințe pentru tinerii români”, respectiv modificarea codului de procedură fiscală,  prin instituirea unui tratament egal în fața ANAF, atât pentru stat, cât și pentru cetățean.

La reuniunea  PUSL a participat și europarlamentarul Maria Grapini, care a declarat :”Astăzi  am avut plăcerea să împărtașesc părerile cu colegii din mai multe județe , în cadrul ședinței Biroului executiv central al PUSL și să informez colegii despre activitatea mea de europarlamentar. Cred în calea umanistă, cred în nevoia de a pune pe primul loc oamenii și interesul național!”

DOCTRINA UMANISTĂ este singura care poate determina, credibil și consistent, o schimbare fundamentală de sistem. Această doctrină, în esență, are în vedere lipsa antagonismului dintre individ și colectivitate – înțelegând că individul nu se poate afirma în afara societății, iar societatea este o suma a indivizilor. În relaîia cu cetățenii săi, statul poate fi abuziv, statul poate corupe, statul poate fi opresiv. În concepția Partidului Umanist Social Liberal, STATUL ESTE AL OAMENILOR, NU OAMENII AI STATULUI!

Partidul Umanist Social Liberal are ca scop asigurarea unui climat politic şi social favorabil dezvoltării fiecărui individ în parte,  prin îmbinarea valorilor morale ale binelui comun, ale justiţiei, ale corectitudinii între partenerii de dialog social, cu ideile doctrinei umaniste, generatoare de bună stare. Având în vedere că personalitatea şi demnitatea umană se pot afirma numai în condiţiile existenţei unui anumit nivel de bunăstare, Partidul Umanist Social Liberal susţine interesele întreprinzătorilor particulari şi iniţiativa privată, pledează pentru solidaritate socială în folosul categoriilor defavorizate. Partidul Umanist Social Liberal acţionează pentru dezvoltarea clasei de mijloc în România şi promovarea capitalului autohton.  Societatea umanistă se bazează pe un tip nou de coeziune socială care depășește bipolaritatea antagonică dintre muncă și capital, înlocuind-o cu triada INIȚIATIVA-CAPITAL-MUNCĂ.

Educaţia, instruirea, cunoaşterea sunt mijloace concrete de dobândire a libertăţii. Numai un om liber se poate exprima și afirma fără rețineri în societate. Partidul Umanist Social Liberal urmărește redescoperirea valorilor astfel încât criteriul valorii umane să fie mijlocul de selecție în societate, inclusiv în politică.

  • Economia României poate fi prospera,
  • Sistemul de educație poate fi competitiv, principala resursă de performanța a României,
  • Sistemul de sănătate poate fi modern și eficient,
  • Securitatea socială a cetățenilor români poate fi garantată,
  • Relația dintre stat și cetatean poate fi regândită,
  • Sistemul de Justiție trebuie să fie în slujba omului și a apărării drepturilor sale,
  • Agricultura poate fi performantă,
  • România are potențial economic și cultural semnificativ,
  • România are resurse uriașe de inteligență – locul fiecare națiuni e dat valorile create de membrii săi de excepție, de aceea vârfurile constituie o bogație națională.

Este însă necesar ca acest potențial și asemenea resurse să fie responsabil administrate.

Orice voce publică, care se va implica și va susține acest demers, va contribui direct și concret la o schimbare fundamentală în destinul României.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share