20/09/2021

Paul Briceag: „Am aratat ca stiu si pot sa ma ocup cu succes de administrarea orasului”

 

_IGP4441Domnul Paul Briceag, Presedintele Organizatiei Targoviste a Partidului Miscarea Populara, a fost ales de catre aceasta formatiune politica sa candideze pentru functia de Primar al Municipiului Targoviste. 

Este candidatul cu cea mai mare experienta politic-administrativa, atat la nivel de oras cat si in Consiliul Judetean Dambovita. Se poate afirma ca administratia si managementul public si privat, au fost activitatile principale ale domnului Paul Briceag peste douazeci de ani, din care ultimii 11 ani, functii publice, de reprezentant al comunitatilor locale si judetene. Dar iata ce spune presedintele PMP Targoviste in scrisoarea de intentie:

„Doresc sa imi depun candidatura pentru functia de Primar al Municipiului Targoviste deoarece am aratat ca stiu si pot sa ma ocup cu succes de administrarea orasului, in perioada in care am ocupat functia de Vice-primar, realizandu-se proiecte importante pentru urbea noastra.
Sustin in continuare ca, prin intermediul programelor europene de dezvoltare, putem realiza pasi importanti in schimbarea Targovistei din orasul de acum in unul european, modern.
Bineinteles, sunt multe etape de urmat, dar asa cum am derulat astfel de proiecte in perioada in care am indeplinit functia de Viceprimar, consider ca putem si acum sa derulam programe de reabilitare termica a blocurilor prin intermediul fondurilor europene, fara contributie din partea cetatenilor .
Un alt punct al planului meu il reprezinta modernizarea iluminatului stradal prin inlocuirea generatiei vechi bazata pe lampi incandescente cu lampi moderne bazate pe tehnologia LED si cu alimentare solara – metoda prin care factura pe care municipalitatea o va avea de platit catre Electrica fiind simtitor mai mica.
Tot in sensul modernizarii urbei, am stabilit ca prioritate inlocuirea parcului auto al societatii de transport public in comun cu mijloace de transport cu un confort sporit, consum scazut si emisii de noxe cat mai scazute.
De asemenea, din discutiile purtate cu locuitorii Targovistei, am stabilit tot la nivel de prioritate , reabilitarea lifturilor printr-un parteneriat al Primariei cu asociatiile de proprietari.
Bineinteles ca nici problema cainilor fara stapan nu este o problema de neluat in seama, iar in acest sens intentionez identificarea unui partener serios si valid , un ONG din afara tarii, impreuna cu care sa gasim varianta optima de infiintare a unui adapost la standarde europene.
Nu am omis nicicum problema locurilor de munca, deoarece pe zi ce trece devine tot mai ingrijoratoare. Un prim proiect in aceasta directie il vad in infiintarea unui parc industrial pe unul dintre terenurile detinute de municipalitate , crearea conditiilor optime pentru ca investitorii sa fie tentati sa dezvolte business-uri in orasul nostru.
Mare parte dintre aceste proiecte, reprezinta investitii prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020 implicand doar o mica parte a cheltuielilor din bugetul local.
Sunt multe alte idei, planuri si proiecte care isi vor gasi locul in obiectivele mele in conditiile in care voi fi ales de catre cetateni sa administrez acest Municipiu, insa am prezentat doar aceasta mica parte a viziunii mele.”

Scurt CV al  domnului Paul Robert Briceag:

 

   2012  pâna în prezent

SC STRONG ȘTEF CONS SRL

  Asociat – administrator

     IMM;

 Coordonarea activităţii firmei

   

   2008 – 2012

    PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGOVISTE

     Viceprimar

  Administrație publică

 Coordonarea activității compartimentelor de specialitate

  

   2005 – 2008

   AUTORITATEA RUTIERĂ  ROMÂNA –  AGENȚIA  DÂMBOVIȚA

   Șef agenție

  Administrarea instituţiei

 

  1995 – 2005

  S.C  IFCA  S.R.L

Director comercial

Departament Comercial

 

1990 – 1995

S.C. UPET S.A TÂRGOVIȘTE   

Inginer

 

 
 

   2010– 2011

  UNIVERSITATEA VALAHIA TÂRGOVIȘTE

  Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice

  Master – Administraţie Publică Europeană

 

  1985 – 1990 

 INSTITUTUL POLITEHNIC BUCUREȘTI

 Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini

 Inginer  – Diplomă de Licenţă

 

1980 – 1984

  LICEUL IENĂCHIȚĂ  VĂCĂRESCU, TÂRGOVIȘTE

  profil Matematica – Fizica

 

   2014 – prezent –  președinte Mișcarea Populară Târgoviște

   2004 – 2012 – membru Partidul Democrat Liberal

   2002 – 2004 – membru Partidul Național Liberal

 

   2012 – 2013 – consilier județean

  Consiliul Județean Dâmbovița

2008 – 2012 – consilier local – viceprimar

Consiliul local municipal Târgoviște

2004 – 2008 – consilier local

  Consiliul local municipal Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share