04/12/2021

PAVILION Muzical – prin cartier, ediția 2021

Au fost zile minunate, cu public uimitor, iubitor de muzică și voie bună. Ne-am bucurat de atenția celor prezenți, am avut ocazia să interacționăm, să facem schimb de opinii și păreri și să transmitem bucuria sunetului și a acordurilor muzicale. Pe chipurile copiilor am citit liniștea, uimirea, curiozitatea și dorința de a fi implicați în evenimente. Sesiunile și work-shop-urile de muzicoterapie au adus un plus de liniște și conectare interumană, iar concertele, preț de câteva ore, au deconectat publicul de la cotidian, transpunând copiii în minunata lume a sunetului, momentele fiind surprinse cu ajutorul aparatului foto de către Dana Moica.
Acum, la sfârșitul celei de-a II-a etape a proiectului Pavilion Muzical – prin cartier, tribul artistic (Trib’Art), ține să mulțumească tuturor celor care au participat la evenimente, copiilor în mod special pentru răbdare și implicare, profesorilor și învățătorilor pentru seriozitatea cu care au privit seriile de evenimente din cadrul celor două etape, părinților și colaboratorilor pentru înțelegere și susținere, conducerii școlilor unde au avut loc evenimentele, pentru găzduire și mobilizarea exemplară, instituțiilor angrenate în dezvoltarea și implementarea proiectului, pentru suportul arătat pe întreaga durată a proiectului și nu în ultimul rând, artiștilor care ne-au ajutat, coordonat și ghidat, oamenilor din presă – care ne-au ajutat foarte mult la prezentarea, distribuirea și aducerea la cunoștința oamenilor a evenimentelor și a conceptului, dar și echipei de implementare, care împreună cu toți cei enumerați, au făcut posibilă materializarea proiectului.

Vă amintim că Pavilion Muzical – prin cartier s-a desfășurat astfel:
etapa I – 21 – 23 Octombrie 2021, Casa Tineretului, conținând concerte educative, curs introductiv de percuție pentru copii și tineri, workshop-uri de percuție dar și concerte transmise online, pe platforma ZOOM, pentru elevi din școli timișorene, sub coordonarea lui Vlad Popescu (director artistic), cu participarea Roxanei Ardeleanu – pian, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet, Sorina Savii – percuție;

etapa a II-a – 11 – 18 Noiembrie 2021, a cuprins activități practice de muzicoterapie susținute de Angelica Postu și mini work-shop-uri de percuție organizate de Sorina Savii, astfel încât universul muzicii clasice să se dezvăluie în fața copiilor și au fost dăruite instrumente muzicale de percuție, create de Sunshine – percussion instruments witchcraft, școlilor participante la proiect.
Evenimentele s-au bucurat de un real succes, copiii, profesorii dar și artiștii implicați fiind plăcut surprinși de energia constructivă și de emoțiile simțite la fiecare interacțiune.
Suntem fericiți și mulțumiți de evoluția proiectului și de modul cum au decurs lucrurile, în ciuda pandemiei și a piedicilor venite odată cu măsurile de distanțare socială, dar înțelegerea și implicarea tuturor a dat roade, reprezentând totodată dovada clară că iubim cultura, că se doresc evenimente frumoase, de calitate și că publicul, indiferent de vârstă, își dorește interacțiunea cu artiștii, cu muzica, simțindu-i bucuria și energia.
Dacă doriți să revedeți momente din cadrul evenimentelor, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/PavilionMuzical dar și site-ul oficial https://www.pavilionmuzical.ro/.
Pavilion Muzical – prin cartier este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara prin Centrul de Proiecte, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, muzicieni de renume și studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.

Asociația tribul artistic (Trib’Art), Pavilion Muzical – prin cartier, Timișoara, 2021

„Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share