08/12/2021

PAVILION Muzical prin cartier- un proiect cultural-educațional marca Tribul Artistic (Trib’Art).

Evenimentele din cadrul proiectului Pavilion sunt dedicate copiilor și tinerilor din școlile timișorene, urmărindu-se promovarea muzicii clasice ca manifestare artistică, în rândul celor cu vârste între 7 și 12 ani și nu numai, dar și dezvoltarea psihică și emoțională a copiilor și tinerilor din cartierele timișorene în perioada pandemică și post-pandemică, prin metode bazate pe sunete, vibrație și muzică.
Proiectul se va desfășura în două etape: Etapa I, 21 – 23 Octombrie 2021, la Casa Tineretului care va conține concerte educative, workshop-uri de percuție dar și concerte online pe platforma ZOOM pentru elevi ai școlilor din Municipiul Timișoara iar etapa a II – a, 11 – 18 Noiembrie 2021, se va concentra pe activități practice de Muzicoterapie susținute de Angelica Postu și Sorina Savii, astfel încât universul muzicii clasice să devină accesibil. Copii, tineri, profesori, artiști dar și părinți sunt beneficiari ai unuia dintre cele mai interesante proiecte cultural-educaționale de pe malurile Begăi.
Seria evenimentelor este structurată astfel: concerte educative de muzică clasică, un curs introductiv de percuție pentru copii și tineri, un curs de folosire a unor instrumente muzicale oferite școlilor pentru profesori dar și un curs de metodologie în Muzicoterapie pentru profesorii din școlile partenere, activități susținute timp de mai multe zile în locațiile stabilite, precum și on-line dacă evoluția pandemiei impune acest lucru.
Organizat după caracteristicile unui pavilion – micro sală de concerte – proiectul este găzduit la Casa Tineretului din Timișoara de către Asociația Tribul Artistic (Trib’Art) dar și pe platforme media.
Cu ajutorul instrumentelor muzicale, artiști de renume ca Vlad Popescu – vioară, Roxana Ardeleanu – pian, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet, Sorina Savii – percuție și Angelica Postu – muzicoterapie vor transmite emoția și vibrația muzicii clasice noilor generații de ascultători și poate chiar muzicieni.
În contextul pandemiei și a realității post-pandemice, muzica joacă un rol extrem de important ca modalitate de exteriorizare a trăirilor interioare dar și ca formă de terapie.
Sub coordonarea doamnei Angelica Postu, expert în muzicoterapie și muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charite din Berlin (totodată și fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie) și a lui Vlad Popescu (director artistic), PAVILION Muzical – prin cartier este gândit și configurat ca un catalizator al sentimentelor și trăirilor, muzica având un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă a oamenilor, în crearea unor căi de comunicare a emoțiilor și de exprimare a gândurilor.
Informații suplimentare puteți afla și de pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/PavilionMuzical sau pe site-ul oficial https://www.pavilionmuzical.ro/
PAVILION Muzical – prin cartier este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara prin Centrul de Proiecte, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, muzicieni de renume și studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.
Ne dorim ca evenimentele să se desfășoare în cele mai bune condiții, fapt pentru care vom aplica măsurile necesare pentru protejarea tuturor participanților. Pentru ca muzica să ajungă la cât mai multă lume, incluziunea, apartenența și comuniunea fiind extrem de importante în cadrul acestui proiect, platformele media ZOOM și Facebook ne vor fi de mare ajutor în demersurile noastre.
Cu speranța că vă veți bucura de momentele petrecute alături de noi, Asociația Tribul Artistic (Trib’Art) mulțumește tuturor celor implicați în derularea proiectului PAVILION Muzical – prin cartier și vă transmitem gândurile noastre de bine.
„Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share