10/05/2021

Pe bicicletă, spre povești și rețete ale coloniștilor germani din Timiș

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș reia seria proiectelor de promovare turistică a destinațiilor de weekend din județ și vă invită să descoperiți – în proximitatea orașului – unele dintre cele mai interesante locuri de petrecere a timpului liber. Propunem aici o destinație de weekend, turism de o zi, pentru familii cu copii sau grupuri de tineri, iubitori de cicloturism, care pot petrece plăcut câteva ore aproape de Timișoara.

Găsiți mai jos detalii privind obiectivele turistice din Giarmata, locații de servit masa (deschise pe tot parcursul săptămânii și în weekend), structuri de cazare, căutate deseori de turiștii români care vin în sezonul estival în Banat.

Una dintre destinațiile de weekend pe care pe care nu trebuie să o ratați în această primăvară în Timiș se află la doar 10 kilometri de oraș. Giarmata, o comună în plină dezvoltare, se dovedește a fi un loc plin de povești încă nedescoperite și puteți ajunge acolo – împreună cu familia, copiii sau prietenii – pe bicicletă, urmând traseul 2 de cicloturism Eco Timiș.

https://romaniatravel.guide/ro/tour/ciclism-sosea/timisoara-ianova-herneacova-eco-timis-traseul-2-/50282705/

Odată ajunși, vă puteți bucura de cel puțin o jumătate de zi de istorii fascinante, activități și mâncare pe multe gusturi.

Cu o istorie tumultoasă – legată de feudalism, voievozi, stăpânire otomană, Imperiul Habsburgic și administrația austriacă – Giarmata este cunoscută încă de mulți seniori și sub denumirea de Garmad.

Așezată în văile domoale de la marginea Câmpiei Vingăi, localitatea a fost locuită la un moment dat de coloniști germani, populație care a lăsat în urmă o moștenire istorică și culturală importantă, ale cărei urme se găsesc și azi cu prisosință în zonă.

De la casele cu arhitectură specifică, până la gustul bucătăriei germane păstrate și azi în patiseria de pe strada Principală nr. 63

http://www.findglocal.com/RO/Giarmata/331955824056139/Cofet%C4%83ria-Duo-Sweets , în comună puteți petrece o zi pentru a afla povestea Izvorului Prințului Eugeniu de Savoya sau cea a Bisericii Romano-Catolice, monument istoric ce împlinește 250 de ani în curând.  Puteți admira mașinile vechi folosite pentru salvarea de vieți omenești la Turnul pompierilor, acolo unde este expusă toată istoria serviciului de pompieri din localitate, serviciu care datează din 1889.

Turnul Pompierilor in 2017

În plus, dacă îți pui în rucsac și mingea de baschet, ai șansa să petreci câteva ore active în Parcul public Izvor. Încheiați-vă ziua  cu o „pizza contemporană”, un produs realizat cu ingrediente din producție proprie sau oferite de pădurea din zonă, după cum după cum o mărturisesc chiar proprietarii locației de pe strada Morii din Giarmata.

INFLUENCE FOOD&PASSION, Giarmata – Menu, Prices & Restaurant Reviews – Tripadvisor

INFLUENCE FOOD&PASSION, Giarmata – Menu, Prices & Restaurant Reviews – T…

Influence Food&Passion, Giarmata: See 15 unbiased reviews of Influence Food&Passion, rated 5 of 5 on Tripadvisor.

Informații privind accesul la obiective turistice, primar Claudiu Mihălceanu, tel. 0724 000561

Structuri de cazare în Giarmata

Agropensiunea Kevin&Jessica, str. Bătrână 58A

Kubiq Residence, str. Tineretului nr.6

Distribuie acest articol Oficial Media
Share