Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pe ce loc se situează Pipera în ceea ce privește cheltuielile casnice?

Cartierul Pipera este renumit pentru ansamblurile rezidențiale luxoase și pentru faptul că se oferă un stil de viață modern și confortabil. Dar toată această popularitate are și un dezavantaj, și anume acela legat de costuri ridicate de trai. Dacă te afli în situație de a lui în calcul investiția într-un imobil din această zonă, acest articol te va ajuta să îți faci o idee despre cheltuielile casnice de aici, în comparație cu alte cartiere din București și din țară.

Ce trebuie să știi despre investiția în imobiliare în Pipera?

Fiind unul dintre cele mai luxoase cartiere din capitală, este o realitate faptul că investiția și costurile pentru un apartament 4 camere Pipera sunt printre cele mai ridicate. La fel stau lucrurile și atunci când vine vorba despre cheltuielile casnice.

Herăstrău, Aviatorilor sau Floreasca  sunt alte cartiere unde atât achiziția sau chiria, cât și cheltuielile lunare sunt ridicate, iar cartiere precum Berceni sau Drumul Taberei se află la polul opus. Ansamblurile rezidențiale noi din Pipera care oferă, pe lângă o arhitectură modernă și numeroase alte facilități precum piscine sau parcări subterane, presupun costuri și taxe de întreținere mai mari. Facturile la utilități, fie că este vorba despre apă, gaze sau electricitate sunt și ele mai ridicate cu aproximativ 20% față de alte cartiere din capitală.

În cheltuielile casnice pot fi incluse și costurile cu transportul și, chiar dacă Pipera este unul dintre cartierele care beneficiază de o infrastructură și o rețea de transport public dezvoltată, cei mai mulți rezidenți folosesc mașina personală pentru a se deplasa. Astfel că, întreținerea mașinii, combustibilul sau parcarea duce la costuri suplimentare.

Un stil de viață modern = cheltuieli mai mari?

Au locuitorii din Pipera cu adevărat un stil de viață luxos, pentru care scot mai mulți bani din buzunar? Cu siguranță! Căci un nivel de trai mai bun este strâns legat de costuri mai mari.

Se știe că atunci când se deschide un magazin, se efectuează un studiu demografic, pentru a verifica dacă se merită investiția. În funcție de rezultate, se va lua și o decizie privind prețurile. Iar în Pipera, pentru că stilul de viață o impune, în restaurant, magazine sau în afacerile care oferă activități pentru petrecerea timpului liber, tarifele percepute sunt mai mari cu aproximativ 25% decât 

Ca și concluzie, una dintre cele mai scumpe cartiere ale Bucureștiului este Pipera, ceea ce duce la cheltuieli casnice mari. Dar acesta nu este un impediment pentru investitorii imobiliari sau pentru tinerele familii, care aleg în continuare această zonă cosmopolită a capitalei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share