Pe site-ul www.voltech.ro gasim cele mai bune solutii pentru energie verde! - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pe site-ul www.voltech.ro gasim cele mai bune solutii pentru energie verde!

Consumul de energie este o preocupare constanta a omului, mai ales pe timpul anotimpului rece, cand centrala termica consuma mai multa energie. Insa, prin instalarea unui sistem fotovoltaic cu panouri solare, putem sa economisim o parte, iar pe timpul verii facturile devin inexistente.

Site-ul www.voltech.ro ofera cele mai bune solutii in materie de energie solara, oferind produse precum:

-Panouri Fotovoltaice;
-Sisteme Hibride;
-Sisteme Eoliene 12V / 24V / 48V;
-Panouri Solare ACM La Cheie.

Energia solara este o sursa de energie gratuita si inepuizabila, iar cei care doresc sa profite de aceasta energie pot beneficia in urma unei investitii foarte avantajoase. Voltech.ro pune la dispozitie toate cele necesare pentru a avea o sura de energie viabila si constanta.

Stim cu totii ca panourile solare fotovoltaice (PV) transforma lumina soarelui in electricitate utilizabila, dar putini oameni cunosc stiinta reala din spatele procesului. In aceasta saptamana, pe blog, vom intra in stiinta minunata din spatele panoului solar. Poate parea complicat, dar totul se reduce la efectul fotovoltaic. Capacitatea materiei de a emite electroni atunci cand este scaldata in lumina.

Pasi de baza in generarea si transmiterea energiei solare

Lumina soarelui loveste panourile solare si creeaza un camp electric.
Electricitatea generata curge catre marginea panoului si intr-un fir conductor.
Firul conductiv aduce electricitatea la invertor, unde este transformata din curent continuu in curent alternativ, ce este utilizat pentru alimentarea cladirilor.

Un alt fir transporta energia electrica de curent alternativ de la invertor la tabloul electric de pe proprietate (numit si cutie de intrerupere), care distribuie electricitatea in cladire dupa cum este necesar.

Orice energie electrica care nu este necesara la generare, curge prin contorul de utilitati si in reteaua electrica de utilitati. Pe masura ce curentul electric trece prin contor, acesta face ca energia sa ruleze inapoi, creditandu-va proprietatea pentru generarea in exces.

Panourile solare fotovoltaice sunt alcatuite din multe celule fotovoltaice mici – ceea ce inseamna ca pot transforma lumina soarelui in electricitate. Aceste celule sunt realizate din materiale semiconductoare, cel mai adesea siliciu, un material care poate conduce electricitatea mentinand in acelasi timp dezechilibrul electric necesar pentru a crea un camp electric.

Cand lumina soarelui loveste semiconductorul din celula solara fotovoltaica, energia din lumina, sub forma de fotoni, este absorbita, pierzand un numar de electroni, care apoi deriva liberi in celula. Celula solara este proiectata in mod special cu semiconductori incarcati pozitiv si negativ, impartiti impreuna pentru a crea un camp electric. Acest camp electric forteaza electronii in deriva sa curga intr-o anumita directie – catre placile metalice conductoare care acopera celula. Acest flux este cunoscut ca un curent de energie, iar puterea curentului determina cata energie electrica poate produce fiecare celula. Odata ce electronii liberi au lovit placile metalice, curentul este apoi directionat in fire, permitand electronilor sa curga asa cum ar face in orice alta sursa de generare electrica.

Deoarece panoul solar genereaza un curent electric, energia curge printr-o serie de fire catre un invertor. In timp ce panourile solare genereaza electricitate cu curent continuu (DC), majoritatea consumatorilor de energie electrica au nevoie de electricitate cu curent alternativ (AC) pentru a alimenta cladirile lor. Functia invertorului este de a transforma electricitatea de la DC la AC, facandu-l accesibil pentru utilizarea de zi cu zi.

Dupa ce energia electrica este transformata intr-o stare utilizabila (curent alternativ), aceasta este trimisa de la invertor la tabloul electric si distribuita in cladire dupa cum este necesar. Electricitatea este acum disponibila pentru alimentarea luminilor, a aparatelor si a altor dispozitive electrice cu energie solara.

Orice energie electrica care nu este consumata prin intermediul cutiei de intrerupere este trimisa la reteaua de utilitati prin intermediul contorului de utilitati (ultimul nostru pas, asa cum este subliniat mai sus). Contorul de utilitati masoara fluxul de energie electrica de la retea la proprietatea dvs. si invers. Cand sistemul dvs. de energie solara produce mai multa energie electrica decat utilizati la fata locului, acest contor ruleaza de fapt inapoi si sunteti creditat pentru excesul de energie electrica generat prin procesul de masurare neta. Cand utilizati mai multa energie electrica decat genereaza reteaua dvs. solara, trageti electricitate suplimentara din retea prin acest contor, facandu-l sa functioneze normal. Cu exceptia cazului in care ati iesit complet din retea printr-o solutie de stocare, va trebui sa scoateti o parte din energie din retea, mai ales noaptea, cand reteaua dvs. solara nu produce. Cu toate acestea, o mare parte din aceasta energie a retelei va fi compensata de excesul de energie solara pe care il generati pe parcursul zilei si in perioadele de utilizare mai mica.

Energia solara are cel mai mic impact negativ asupra mediului in comparatie cu orice alta sursa de energie.

Nu produce gaze cu efect de sera si nu polueaza apa. De asemenea, necesita foarte putina apa pentru intretinerea sa, spre deosebire de centralele nucleare. De exemplu, avand nevoie de 20 de ori mai multa apa. Productia de energie solara nu creeaza zgomot, ceea ce reprezinta un beneficiu major, deoarece multe instalatii solare se afla in zone urbane, cum ar fi panourile solare domestice.

Generarea propriei energii electrice inseamna ca veti utiliza mai putin de la furnizorul de utilitati. Acest lucru se va traduce imediat prin economii la factura dvs. de energie. In plus, puteti castiga bani si prin vanzarea in retea a energiei electrice neutilizate pe care le-ati generat. Prin subventiile oferite de panourile solare, puteti face ca investitia dvs. Sa fie ecologica si mai benefica.

Cu cat produceti mai multa energie, cu atat veti avea nevoie mai putin de la furnizor, ceea ce va va spori autonomia energetica.

Site-ul voltech.ro ofera cea mai buna solutie pentru cei care doresc un sistem stabil de energie verde care nu genereaza costuri!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share