Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Perfecțiunea – un lucru imposibil de atins?

Viața este un șir nesfârșit de lecții. Fiecare om pe care îl întâlnim ne dă o lecție. Cineva mi-a spus zilele acestea că nu trebuie să fiu perfecționistă. Avea perfectă dreptate.

Perfecțiunea ca ideal

Mi-am amintit atunci de o poveste citită despre un bărbat care a plecat în lume să caute femeia perfectă alături de care să își petreacă restul zilelor. A întâlnit multe femei deosebite dar pe toate le-a refuzat pentru că nu erau perfecte. Într-un târziu a întâlnit femeia perfectă, dar ea l-a refuzat. Femeia era în căutarea bărbatului perfect.

Atunci când cauți doar perfecțiunea, există șanse foarte mari să ratezi oportunități, oameni care îți pot schimba viața în bine.

Toți avem un obiectiv în viață, toți ne-am propus ceva anume. Cu toții avem ca și scop să atingem perfecțiunea…o viață perfectă, relația perfectă, familia perfectă, copii perfecți, prieteni perfecți. Dar deși acesta este un lucru imposibil de atins, merită să alergăm toată viața în căutarea ei.

Drumul spre perfecțiune nu este ușor. Înseamnă muncă, o muncă făcută cu dăruire. Răbdarea, concentrarea şi inteligența fac parte din elementele esențiale ale unei dezvoltări personale de durată, care tinde către perfecțiune.
Vom atinge această perfecțiune doar când vom ști sigur ce însemnă perfecțiune și, mai ales, când vom ști dacă există cu adevărat.
Perfecțiunea este un ideal, un cufăr plin cu vise și dorințe.
Care sunt aceste vise și dorințe? În ce constă perfecțiunea?

Ce este perfecțiunea?

Este perfecțiunea un zâmbet frumos? Este un sărut? Perfecțiunea poate fi întruchipată de orice, de ceea ce ne dorim noi. Oare perfecțiunea este întruchipată de un diamant? Dar nici diamantul nu se naște perfect. Pentru a fi perfect trebuie șlefuit.

Și noi, oamenii suntem niște diamante. Nu ne naștem perfecți și, de cele mai multe ori, murim fără a tinge perfecțiunea. Asta nu este o scuză pentru a evita relații sau să interacționăm cu oamenii.
De fapt, când vorbim de perfecțiune, primul gând merge spre femeia perfectă sau bărbatul perfect.
Atât femeile, cât și bărbații, spun că perfecțiunea partenerului înseamnă un partener frumos la exterior, dar și la interior.
Asta în teorie, pentru că pratica îi contrazice.

Femeia perfectă este frumoasă…

În mod cert, fiecare bărbat are în minte un model de femeie perfectă, un tipar, un model la care visează..
Formula pentru femeia ideală pare destul de simplă: frumusețe, inteligență și simț al umorului.

Se pare că bărbații, contrar a ceea ce cred femeile, prețuiesc o mulțime de calități mai profunde decât aspectul fizic, cum ar fi simțul umorului. S-a descoperit (puteți crede că se fac cercetări pe tema asta?) că bărbații sunt mai atrași de femeile care râd la glumele lor. Aces lucru transformă simțul umorului feminin în condiție sau calitate obligatorie atunci când vine vorba de relații.

De asemenea, zâmbetul unei femei poate fi atrăgător pentru numeroși bărbați, tocmai de aceea e indicat ca acestea să râdă mai des. Un râs sincer, dar nu strident, natural și discret.

O altă condiție: picioarele lungi și cât mai subțiri (nu foarte subțiri, totuși).Bărbații recunosc cu mâna pe inimă că preferă femeile cu picioare lungi și glezne subțiri, întrucât consideră că acesta este un atu al femeilor.

sau inteligentă?

În ultimii ani a apărut o altă calitate pe care o caută bărbații la femeia ideală: cariera.
Nu degeaba se spune că în spatele unui bărbat puternic se află mereu o femeie și mai puternică. Se pare că au apus zilele în care femeia era considerată doar un trofeu al bărbaților. Menirea ei nu mai este aceea de a face copii și de a avea grijă de casă, ci și de a fi o femeie independentă financiar.

Se pare că bărbații preferă femeile independente, de carieră pentru că le consideră partenere ideale în susținerea economică a cuplului, indiferent că este o familie sau un parteneriat. Cu alte cuvinte, fie că vorbim de o relație, fie că ne referim la o căsnicie de durată, femeia perfectă este cea care își aduce contribuția financiară și cea care muncește pentru a asigura un viitor alături de partener. În prezent, femeia independentă și de succes este mult mai dezirabilă decât femeia întreținută, dar este de preferat să își facă partenerul să iasă în evidență.

Cei mai mulți bărbați preferă femeile blonde, considerându-le perfecte, dar nu blondele din celebrele bancuri. Pretențiile bărbaților au crescut, iar gusturile lor au devenit din ce în ce mai specifice în contextul fenomenului emancipării feminine. Bărbații admiră inteligența. Ei spun se simt stimulați de femei inteligente, capabile să inițieze conversații interesante din domenii cât mai variate. În fond, nimic nu atrage mai mult decât o femeie care emană siguranță și încredere de sine.

Feminitatea…

Dincolo însă de orice trăsătură care poate influența imaginea bărbaților despre femeia perfectă, feminitatea rămâne adevăratul simbol al acesteia. Feminitatea este percepută ca fiind un element definitoriu pentru femeile care încearcă să cucerească o lume încă patriarhală. Feminitatea este acel ceva ce pornește sin interior și se exteriorizează în atitudinea femeii.

Un lucru este cert: femeia perfectă, nu a fost descoperită încă, însă putem afirma că multe femei se află foarte aproape de acest adevăr.

Bărbatul perfect

Dar femeia perfectă își dorește, exact ca în poveste, bărbatul perfect. Aici lucrurile sunt mai complicate. Toți bărbații s-au plâns cel puțin o dată de faptul că nu înțeleg sub nicio formă femeile.

Spun că femeile sunt pretențioase, imposibile, dificile, schimbătoare, nu știu ce vor, se plictisesc repede, sunt capricioase și lista este infinită.

Și lista este și mai lungă atunci când vine vorba despre ceea ce își doresc femeile de la un bărbat, mai ales de la cel perfect. Femeile visează de mici la acel prinț pe cal alb, Făt-Frumos,la mister Right care întrunește toate calitățile. Dar oare există bărbatul perfect? Fiecare femeie și-a creat în minte un tipar care dacă nu este respectat, cu greu i se poate cuceri inima.

Condiții sine qua non pentru un bărbat perfect

Pentru cele mai multe, dacă nu chiar pentru toate femeile, bărbatul perfect trebuie să fie onest, cu un simț al umorului dezvoltat, calm, controlat, stăpân pe el, asumat, deschis la minte, extrem de comunicativ, care adoră să facă mereu lucruri noi și îi place să fie întotdeauna updated, cel care are un echilibru în viață pentru a gestiona situațiile care apar inevitabil. Mai trebuie să iubească necondiționat, să fi alături de parteneră indiferent de situație, să îi ofere vorbe dulci atunci când are nevoie, sfaturi și sprijin moral.

Bărbatul perfect trebuie să știe că deși femeia este a lui, trebuie să întrețină relația și să mențină flacăra vie, mai ales dacă are o relație de lungă durată. El ar trebui să fie cel mai bun prieten. Nu sunt multe nu-i așa?
De fapt perfecțiune există doar atunci când există echilibru, concesii, acceptări și renunțări, atât față de noi înșine cât și față de cei din jur, mai ales față de partenerul de viață.

Ce este, deci perfecțiunea?

Perfecțiunea este imaginea pe care oamenii au creat-o pentru a avea un punct de reper pentru limitele lor. Perfecțiunea este ceva ce nu poate fi atins, întrucât nu există nimic care s-ar putea potrivi cu „absolut” toată lumea. Este idealul întregii lumi. Un „ceva” care ar putea acoperi nevoile și dorințele tuturor și care ar fi conform cu principiile întregii umanități. Ceea ce este imposibil.

Am să urmez deci sfatul tinerei mele prietene și am să renunț la atingerea perfecțiunii. Cred că așa imperfectă sunt mai simpatică.
Pentru că perfecțiunea este de fapt mulțimea ceea de lucruri mărunte bine făcute care ne fac fericiți și prin care îi facem fericiți și pe alții.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share