Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pericol în Dâmbovița. Centrala propusă de Nuclearelectrica la Doicești poate avea efecte devastatoare

Fără centrală nucleară la Doicești! Viețile oamenilor pot fi puse în pericol, este ideea principală a comunicatului de presă transmis de domnul Claudiu Dinescu. Poate avea efecte devastatoare pe o rază de sute de kilometri.
Doicești devastator
Victime ale radiațiilor nucleare. Mai multe detalii pe: ”nuclear-news”
Cernavodă are un al doilea grup ce poate fi pus în funcțiune pentru a recupera o parte din energia electrică produsă pe teritoriul României. Grupul de la Doicești, complementar celui de la Cernavodă se pare că ia avânt, reprezentanții Nuclearelectrica, NuScale,  precum si autoritatile din Judetul Dambovita, Doicesti si localitatile invecinate comunei Doicesti au participat la prezentarea tehnologiei.
Intalnirea de lucru organizata de Nuclearelectrica si NuScale pe 6 iulie, in urma grant-ului de 14 milioane USD anuntat de Presedintele Biden pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) in Romania nu trebuie să ne ia mințile. Nimeni nu ne dă nimic degeaba. Uneori putem plăti cu viețile semenilor noștri, din păcate.” Claudiu Dinescu PRR Dâmbovița

”Câteva exemple de catastrofe din și în centralele nucleare

Centralele nucleare sunt un pericol permanent și cu un risc extrem de accidente. Decesul persoanelor din zonele apropiate atinge cote alarmante iar efectele sunt devastatoare pentru populație. Avem exemple suficiente pentru a realiza că Nuclearelectrica nu este o soluție potrivită mai ales pentru Romania unde populația este comasată atât la țară cât și la oraș.
Există mari exemple de dezatre nucleare și aș puncta unul dintre cele mai cunoscute, Cernobîl. Să nu uităm că aici la câțiva pași de noi, marea centrală nucleară de la Cernobîl, după 16 ani de funcționare a ajuns la o catastrofă de dimeniuni apocaliptice.
Imagini surprinse în timpul exploziei de la Fukushima

Alta, Fukushima care a explodat în urma unui cutremur cu magnitudinea de 8.9 Richter.

Three Mile Island, o super performanta centrală nucleară a Americii unde explozia și efectele acesteia au devastat 4 state.
Kîștîm din Rusia cu efecte devastatoare unde 200 de oameni au murit pe loc iar alte mii de oameni au murit în timp de 32 de ani de la explozie, datorită efectelor secundare.
Windscale în Marea Britanie, de asemenea, cu un impact devastator.

Gospodăriile pot fi pierdute pentru zeci sau chiar sute de ani

Instalarea unor centrale nucleare nu rezolvă problema energiei electrice, dar în schimb creează un pericol iminent pentru întreaga populație din jurul centralei pe o distanță ce se poate întinde chiar la 500 de kilometri zona in care de altfel toate casele, toate gospodăriile, vor fi pierdute pentru zeci sau chiar sute de ani.”
Comunicat de presă
Președintele Partidului Regalist Român Dâmbovița, Dinescu Claudiu
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">