13/06/2021

”Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să se bucure de viață”

SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ…
”Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-şi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul. Nu are sens să fie în HG şi atunci vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Avem nişte restricţii pe care le-am introdus în urmă cu două luni de zile, ele vor fi scoase, că nu au sens”, a spus Cîţu.
Întrebat când se va ridica restricţia privind portul măştii în spaţii deschise, Cîţu a spus că trebuie realizate discuţii cu specialiştii.
Declarația lui de astăzi, a tras  din nou, oprobiul opiniei publice, deoarece,  acesta face referire doar la persoanele vaccinate, că, nu mai reprezintă un risc în societate.
„Aici va trebui să avem discuţii cu specialiştii şi, în funcţie de recomandările specialiştilor, vom veni cu un răspuns. Eu am spus că, din punctul meu de vedere, este opinia mea personală, persoanele care s-au vaccinat şi nu mai reprezintă un risc în societate ar trebui să beneficieze sau să se bucure de viaţă”.
Pagina premierului  de facebok este plin de comentarii din care, prezentăm și noi, câteva:
”Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate!”?!?… Dle Cîțu, bați câmpii, știi asta, pentru că putem reveni la normalitate și fără vaccinare, doar că TU și ai tăi nu vreți să auziți de așa ceva. Au apărut deja studii oficiale cum că măștile în aer liber sunt un nonsens, deoarece nu au niciun impact asupra unei posibile infectări cu SarsCov2, ba din contră – masca înrăutățește sănătatea celor ce le poartă în aer liber, dar voi nu vreți să auziți de așa ceva, deoarece contravine ordinelor pe care le-ați primit ”de sus”! De asemenea, majoritatea medicilor de familie aplică scheme de tratament pt cei infectați care au succes și care nu implică defel vaccnarea, numai TU și ai tăi nu vreți să auziți de așa ceva!? Cel mai grav este că voi, cei aflați acum la guvernare, obligați poporul de care ar trebui să aveți grijă ca un părinte de familia lui să se vacc ineze cu seruri experimentale, așa cum știm bine toți! Dle Cîțu, știi ce este aceea ”conștiință”??… Mă îndoiesc, din păcate!”
”Vaccinul, precum merluciul. Pe vremuri, orice tren ieșea din Gara de Nord trecea prin fața unei reclame imense, luminată, care ajunsese să fie mai cunoscută decât Ateneul sau Intercontinentalul ca reper pentru București. „Nicio masă fără pește”, erai avertizat de la distanță. Era epoca de glorie a pescuitului oceanic, iar dintre toți peștii cel mai glorios era merluciul.Ani și ani de zile a tronat reclama, la vedere. În locul merluciului și-a făcut loc vaccinul. Greșesc, i-au făcut loc. Nu se vorbește decât despre Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Jonson, ca de niște merluciu. Nicio zi fără vaccin. Vrei să te vaccinezi? Ia Moderna. Nu vrei să te vaccinezi? Nu-i nimic, e dreptul tău, dar fă-ți vaccin. Vrei la cârciumă? Fă-ți vaccin și ai voie să intri. Nu vrei să bei un șpriț cu prietenii la un birt? Și ce dacă, fă-ți vaccin. Vaccinul e la liber, ca merluciul de pe vremuri. N-ai nimic în frigider, ia un merluciu. E prea scumpă ceafa de porc? Ia-ți un merluciu și se rezolvă. Nu ești programat pe nicăieri să te înțepi? Nicio problemă, îți bagă ăștia merluciul în braț stând în mașină.A început maratonul vaccinării. Idioată exprimare. Băgați-vă mințile în cap, nu există decât un singur maraton recunoscut în lume. Cel la care se aleargă, cel de la olimpiade sau alte concursuri. Atletismul nu este pescuit oceanic. Ceea ce se întâmplă acum este merluciada. Nu poți fi sănătos, energic și protejat dacă nu îți faci și rapelul la merluciu. Apoi încă un merluciu la trei, la șase luni și ori de câte ori compania de pescuit constată că a rămas cu pește pe stoc. Ori de câte ori Iohannis cere să ne „merluciem” Sau „merlucim”, cum o fi mai în ton? Are și el niște obligații. Dacă refuzăm, îi încurcăm năvoadele, cred eu. Vrei să mergi pe Litoral? Hai cu pașaportul de merluciu și ai voie să porți masca pe plajă. Restricțiile nu se ridică, spune Cîțu, decât dacă ne luăm toți doza de merluciu. Parcă era voie să nu-ți faci vaccinul. Da, dar… nicio masă fără pește. Nicio zi fără merluciu.Cam asa sta treaba pe la noi”.
”Mai sunt zeci de alte boli infecțioase, transmisibile, pentru care există vaccin, dar nimeni nu obligă vaccinarea în masă! Și sunt mai periculoase decât covidul… și atunci mă întreb, de ce se pune atâta presiune, dacă statistica spune că în 2020 nu s-au înregistrat mai mulți morți decât în 2019? Unde e adevărul, că nici la „mijloc” nu mai este! Vaccinul se administrează fără discernământ tuturor, chiar dacă ar trebui administrat numai persoanelor sănătoase fiindcă nu are ca scop vindecarea, ci prevenirea îmbolnăvirii… pentru vindecare trebuie tratament, care e sublim, dar lipsește cu desăvârșire din protocolul pandemiei! Și de ce să fie exclusă din societate o persoană care nu s-a vaccinat, dar e perfect sănătoasă? Și ce e prostia asta care se vehiculează, că dacă nu ești vaccinat, nu vei mai fi primit în spitale? De ce am plătit contribuția la sănătate o viață, contribuție de care n-am beneficiat, nefiind niciodată internat în spital? Dacă acum, voi avea nevoie, sistemul de sănătate îmi întoarce spatele? Vreau mai multă coerență din partea persoanelor cu putere de decizie, vreau mai multă empatie și n-ar fi rău să se țină cont și de celelalte calități umane… a ajunge la guvernare nu presupune renunțarea la ele, ci, din contră, amplificarea lor, pentru a demonstra că locul tău e acolo, spre binele oamenilor care te-au ales.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share