Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Peste 1711 de cazuri de gripă in Dambovita de la inceputul anului

În cadrul sistemului de monitorizare a infecţiilor respiratorii si a gripei, în primele două săptămâni ale anului 2017, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în nivelul aşteptat, normal pentru această perioadă cu temperaturi scăzute şi mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent, informează Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.
La nivelul judeţului Dâmboviţa, în intervalul 2-15 ianuarie 2017, numărul total de cazuri de afecţiuni respiratorii internate a fost de 56, dintr-un total de 1711 cazuri diagnosticate.
Gradul de receptivitate rămâne în continuare ridicat la grupa de vârsta 2-4 ani, unde au fost înregistrate 1050 de afecţiuni respiratorii.

Pănă la acest moment, au fost confirmate două cazuri de infecţii acute respiratorii severe, la un adult de 59 de ani şi un copil de 11 luni, ambii aflaţi sub tratament la două unităţi sanitare din Bucuresti şi 7 cazuri de gripă cu virusul gripal A, tulpina H3N2, toate cazurile la pacienţi adulţi şi care nu s-au vaccinat antigripal.

Pentru prevenirea acestor tipuri de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa recomandă în continuare să se respecte regulile de igienă personala şi colectivă, să se evite contactul cu persoanele bolnave şi prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">