Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Peste 30 de Mari Maeștri Internaționali, prezenți la Timișoara Grand Prix Rapid – Memorialul Cristina Foișor

Timișoara Grand Prix Rapid 2023 – Memorialul Cristina Foișor, parte a circuitului internațional de șah Grand Prix România va avea loc la Timișoara între 5 și 6 august. Capitala Banatului urmează să găzduiască peste 350 de jucători din 30 de țări, dintre care 33 de Mari Maeștri Internaționali. Este cu siguranță cel mai puternic turneu de șah organizat vreodată la Timișoara, atât din punct de vedere numeric, cât și din punct de vedere valoric.
„Sunt fericit că, după 33 ani, găzduim din nou o asemenea competiție, de talie internațională, pe care Consiliul Județean Timiș o susține”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș. „Mă simt onorat și emoționat să fiu aici și că putem să ne reamintim despre Cristina Foișor, care a fost mai mult decât o sportivă, ci o fire sensibilă care iubea arta și scria poezii. Mulțumim că ați adus șahul la Timișoara, la asemenea nivel! Sper să facem o tradiție din asta!”, a completat Ovidiu Foișor, maestru internațional.
„Am avut onoarea să fiu mulți ani coleg cu doamna Cristina Foișor, aici la Timișoara. Mă bucur că am revenit acasă pentru acest eveniment și că putem aduce șahul aici, în capitala europeană a Culturii. Să fie șah!”, a punctat și Alin Berescu, vicepreședintele FRȘ.
Concursul Timișoara Grand Prix Rapid este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Parteneri strategici: Superbet Foundation / One United Properties
Parteneri instituționali: Agenția Națională pentru Sport / Universitatea de Vest Timișoara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share