22/04/2021

Planetele si zilele saptamanii. Vineri, guvernata de VENUS

Venus este a doua planetă de la Soare şi al doilea cel mai luminos corp ceresc din timpul noptii, după Lună. Această planetă a fost denumita după zeiţa romană a dragostei şi frumuseţii, Venus. Este singura planetă din sistemul solar care se în roteşte invers, de la vest la est şi nu are niciun satelit natural sau inel. O altă curiozitate legată de această planetă considerată planeta-soră a Pământului, datorită mărimii şi masei asemănătoare, este faptul că o zi venusiană durează mai mult decât un an: mişcarea de rotaţie în jurul Soarelui durează 225 de zile pământene, în timp ce o rotaţie completă in jurul proprie axe durează 243 de zile. Asociată zilei de vineri – dând de altfel şi numele celei de-a cincea zi a săptămânii – Venus a fascinat dintotdeauna. Este singura planetă denumită după un personaj feminin, iar în Antichitate se credea că Venus reprezintă de fapt două stele, Vesper şi Lucifer.

Vinerea era dedicată zeiţei Venera şi planetei Venus. Este ziua dedicată iubirii, frumuseţii şi simţului artistic, o zi ideală pentru făcut dragoste şi sex după o săptămînă de muncă. Pe vremea romanilor, după ziua de duminică aceasta era cea mai importantă zi a săptămânii.
Etimologie: Veneris dies (l.lat.) = Ziua zeiţei Venus. Engleza:Friday-Frigg,sotia lui Odin, zeiţa cerului şi a mariajului. Pentru creştini, e o zi tristă, de post, căci în ziua aceea, Iisus a fost crucificat!

O ieșire împreună cu persoana iubită la teatru, la film sau la un concert, urmată de o plimbare romantică sub clar de lună pare a reprezenta rețeta perfectă pentru a petrece a cincea zi a săptămânii în acord cu influențele astrale.

Nu este de mirare starea de bine pe care o avem în această zi care anunţă weekendul. Este un moment al săptămânii ideal pentru socializare, întâlniri relaxate cu prietenii şi încheierea într-o manieră armonioasă a atribuţiilor de la locul de muncă. De asemenea, această zi este perfectă pentru întâlniri romantice, declaraţii de dragoste şi clipe petrecute alături de persoana iubită. Ne putem gândi  și putem simți cel mai mult ființa iubită, este ziua când îi putem trimite cel mai ușor gânduri frumoase și iubirea noastră copleșitoare.

Ziua de vineri este condusa de frumoasa planeta Venus. Venus este protectorul frumusetii si al femeilor, de aceea in aceasta zi e favorabil sa cumparati haine, bijuterii, opere de arta. Astazi femeia trebuie sa arate deosebit de frumos. Imbracati-va frumos si elegant, decorati casa, daruiti flori si cadouri.

Sub protectia Venusului se afla toate plantele : de gradina, salbatice, de camera. Dar mai ales florile care sunt la fel de frumoase ca si planeta insasi, de aceea florile sunt folosite pentru exprimarea sentimentelor. Totusi Venus nu este legat numai cu inflorirea, ar si cu prosperitatea, mai ales materiala.

Pentru ca sub protectia acestei planete se afla arta, in ziua de vineri  e bine sa va ocupati cu toate felurile de arta. Faceti-i planetei Venus o placere : cintati, dansati, pictati, jucati-va, bucurati-va !

De ziua lui Venus e benefic sa petreceti timp cu voi insiva si sa lucrati la frumusetea voastra. E ziua cea mai buna pentru vizita unui salon de frumusete, SPA, pentru proceduri cosmetice (dar nu pentru manichiura si pedichiura).

Persoanele nascute in ziua de vineri

personalitate de tip venusian este iubitoare, deschisa, intelegatoare si dotata cu un simt artistic deosebit. Persoanele nascute in ziua guvernata de Venus vor cunoaste, in primul rand la nivel intuitiv, tainele iubirii si ale frumosului. Astfel, ele au posibilitatea de a se implica cu succes in lumea artelor, a educatiei sau a consilierii (inclusiv in ceea ce priveste consilierea de stil si imagine).

Pentru tipologia venusiana, caracteristicile negative de care trebuie sa se fereasca sunt: seductia dusa la extrem, indolenta, prea marea indulgenta si sacrificarea sinelui in favoarea celorlalti.

Despre cei născuţi vinerea se mai crede că sunt romantici şi visători incurabili. Iubesc tot ce e frumos, apreciază arta, se remarcă din mulţime prin sensibilitate şi tandreţe.

Pe de altă parte, se spune că dacă te-ai născut vinerea, vei cunoaşte fericirea abia în a doua paret a vieţii, după ce te vei maturiza. Adori să ai grijă de ceilalţi, îţi vei dedica mare parte din timp scopurilor de caritate, organizaţiilor de binefacere. Afectivitatea şi frumuseţea sunt cele două coordonate care îţi vor defini viaţa, atât cea personală, cât şi profesională.

Deşi cu cei dragi eşti foarte afectuos, loial şţi corect, se prea poate să fii, pentru foarte mulţi, o persoană opacă, greu de descifrat, nepăsătoare, indiferentă. Un aspect negativ al caracterului tău poate fi faptul că te enervezi repede şi din motive banale… îţi trece, totuşi, la fel de repede.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share