Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

“Playlist – pentru sfârşitul lumii”- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

Astăzi de la ora 19.00 sunteți așteptați la spectacolul ”Playlist- pentru sfârșitul lumii”, dupa Mihnea Blidariu, regia Maria Chirilă la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, Sala Studio.

“Playlist – pentru sfârşitul lumii” este un one-man show (Radu Câmpean) constituit dintr-o serie de monoloage al căror punct comun este sfârşitul lumii. Într-o realitate alternativă, nu cu mult diferită de a noastră, sfârşitul oferă mai multor personaje ocazia perfectă pentru a-şi împărtăşi cele mai intime, sumbre sau extreme gânduri.
Playlist este în fapt o monografie amară, cu accente comice a unei societăţi aflate în derivă, menită să expună în mod obiectiv, dar folosindu-se de o stilistică pe alocuri grotească, o realitate în faţa căreia ne-am resemnat, poate, mult prea devreme.
Laitmotivul meteoritului, generatorul contextului extrem de “sfârşit de lume”, este metafora unui suicid lent şi demult început al umanităţii. Conformaţi în faţa superficialului şi al egoismului pur instinctual, tindem să acceptăm o situaţie extremă ca fiind o stare de normalitate. Devierea, deşi aspru judecată, e considerată întâmplare, într-o tendinţă generalizată de a desacraliza orice experienţă.
Playlist, asemeni unui mix-tape, prezintă o sinteză a unei realităţi, în cazul de faţă socio-culturale, care prin intermediul unor exemple universale, îşi doreşte să ridice întrebări esenţiale asupra identităţii, individualităţii şi responsabilităţii fiecăruia dintre noi.


VEZI GALERIE FOTO AICI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share