24/10/2020

PLUS Dâmbovița acuză implicarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște la mitingul PSD

Poziția PLUS Dâmbovița cu privire la situația creată de managerul Spitalului Județean de Urgență, în contextul desfășurării mitingului electoral al PSD de la Târgoviște 

În contextul desfășurării, pe data de 19 mai 2019, a unui miting electoral al PSD la Târgoviște, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a cerut personalului medical din subordine să participe la acest eveniment. Contactat de Adriana Nedelea, jurnalist la Libertatea, Claudiu Dumitrescu a declarat că i se pare normal ca medicii să susțină partidul care le-a mărit salariile, adăugând că aceștia nu au fost constrânși, ci doar „încurajați” să participe.

PLUS Dâmbovița consideră inacceptabil comportamentul domnului Dumitrescu, care s-a folosit de poziția deținută  în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru a-și influența subalternii să participe la acest eveniment electoral. Ținând cont de neîncrederea pe care a generat-o în comunitatea locală această imixtiune a politicului în relațiile de muncă din cadrul unității spitalicești dâmbovițene, prin asocierea forțată a imaginii spitalului cu cea a unui partid politic, PLUS Dâmbovița consideră că menținerea în funcție a domnului Claudiu Dumitrescu aduce grave prejudicii de imagine instituției și solicită demisia acestuia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Totodată, PLUS Dâmbovița face apel la medicii și asistentele de la Spitalului Județean de Urgență să nu răspundă solicitării managerului instituției și să decidă singuri, așa cum le dictează conștiința, dacă participă sau nu la mitingul de duminică.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, critică atitudinea lui Dumitrescu, subliniind că „partidele politice au fost mereu doar temporar la guvernare” și îndemnând personalul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște să nu dea curs „invitației” managerului instituției.

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share