PND a încheiat un protocol de colaborare electorală cu PNL

cezar-preda-17-noiembrie-2016

Protocolul a fost încheiat având în vedere importanța alegerilor parlamentare, din perspectiva implicării revenirii la putere în România a forțelor politice clientelare, opuse dezvoltării și aflate în conflict cu independența justiției, precum și necesitatea imperioasă de a prezenta cetățenilor în mod exclusiv candidați competenți, aflați deasupra oricăror suspiciuni, care să îndeplinească toate criteriile morale și de integritate. PND devine, astfel, primul partid politic din România care a finalizat și parafat un protocol de colaborare electorală cu unul dintre marile partide politice, potrivit pndnational.ro.

În ultima conferință de presă a PNL Dâmbovița, alături de președintele Cezar Preda și purtătorul de cuvânt, Sorin Davidescu, a fost prezent și Avram Iancu, liderul PND Dâmbovița. Acesta a prezentat motivele pentru care PND a încheiat acest protocol și unde vor merge voturile democraților la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Partidul Național Democrat a încheiat un protocol la nivel național prin care suntem alături de platforma domnului Cioloș și îl susținem ca și viitor premier al României. Considerăm că programa Partidului Național Democrat se regăsesște foarte mult în plarforma guverului Cioloș, de aceea obligația noastră este să susținem Partidul Național Liberal, în ideea în care este cel mai mare partid. Considerăm că voturile noastre este bine să meargă în direcția în care muncim și noi. Alături de PNL vom putea să obținem un rezultat foarte bun la nivelul județului Dâmbovița. (Avram Iancu)

Președintele PNL Dâmbovița, Cezar Preda consideră că această convenție de colaborare reprezintă o forță mai mare pentru liberali să lupte împotriva PSD și să câștige de partea lor electoratul, mai ales pentru că și aceștia susțin platforma România100 a premierului Dacian Cioloș.

Am stabilit această colaborare pentru a-l susține pe domnul premier Dacian Cioloș. Ne-a vizitat și domnul Daniel Fenechiu, președintele PND, care a garantat că tot efortul pe care domnia sa îl va depune va fi pentru sprijinul PNL. Consilierii pe care PND îî are în județ, chiar dacă puțini la număr, au putut să ajute PNL să obțină două funcții de viceprimar, ceea ce conteaă foarte mult. Sunt ferm convins ca la nivel național PND va fi o zestre importantă pentru PNL în această batălie pentru alegerile parlamentare.Vom purtea culoarea galben împreună și v-aș aminti că există reprezentanți ai PND care se află pe listele de candidați la alegerile parlamentare pe listele PNL.

Prin documentul semnat, PND și PNL și-au luat obligația de a oferi României, după alegerile parlamentare din 2016, un guvern politic stabil, consecvent orientării ireversibile euro-atlantice a României.

Președintele PND Daniel Fenechiu a declarat că semnarea acestui protocol reprezintă o recunoaștere a potențialului politic al partidului și a arătat că agenda politică și legislativă a PND va fi continuată și după alegerile din toamna acestui an. “Sunt onorat de faptul că PND este primul dintre partidele politice din România care încheie un protocol de colaborare parlamentară și electorală cu PNL. Este meritul miilor de membri PND din toată țara, este meritul tuturor celor care au venit în numele PND având curajul de a începe un proiect politic de la zero și a face o politică românească curată, fără compromisuri și fără derapaje. Relația pe care o construim și consolidăm astăzi cu PNL este una de durată. Noi venim cu zestrea noastră electorală, dar cel mai important venim cu proiectele și capacitatea noastră de muncă. Îi îndemn pe toți cei care fac politică, dar și pe cei care se uită cu atenție la politica românească să fie cu ochii pe PND.” a afirmat Daniel Fenechiu, potrivit pndnational.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share