PNL DÂMBOVIȚA, Cezar Preda: ”Îl propun pe domnul Gabriel Grozavu în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița ”

Astăzi la sediul PNL Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Cezar Preda și Gabriel Grozavu, vicepreședinte PNL și consilier județean. Aceștia au adus în discuție subiectul legat de numirea în funcție a noului președinte, precum și a vicepreședinților Consiliului Județean Dâmbovița. Schimbările au intervenit odată cu plecarea lui Adrian Țuțuianu în funcția de senator și a vicepreședintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în funcția de deputat în Parlamentul României. 

Prin urmare, PSD a făcut deja propunerile în acest sens chiar în ultima sedință extraordinară condusă de Adrian Țuțuianu, la sfârșitul lunii decembrie. Acesta l-a propus pe Alexandru Oprea (vicepreședinte CJ Dâmbovița în prezent) în funcția de președinte iar pe Claudia Gilia și Alin Manole în poziția de vicepreședinți. Citește mai multe detalii AICI.

Partidul Național Liberal Dâmbovița vine la rândul său cu propuneri pe care Cezar Preda și Gabriel Grozavu le-au motivat astăzi în fața presei dâmbovițene.

”Am înțeles că propunerea PSD este actualul vicepreședinte, domnul Oprea. Îi urez domnului Țuțuianu mult succes! Ce-și face omul cu mâna lui, lucru manual se numește! Știți cum este, câștigi alegerile și pierzi partidul. Nu comentăm, pentru că propunera aparține PSD, dar am sugerat consilierilor PNL sa avem și noi propuneri, pentru că așa este corect. Iar propunerile trebuie să aducă mai binele pentru toți primarii nu doar pentru cei PSD. În acest sens îl propun pe domnul Gabriel Grozavu în funcția de președinte al Consiliului Județean Dămbovița si pe domnul Popa Aurelian și Bogdan Marcu în funcțiile de vicepreședinte. Vom vedea din analiza consilierilor județeni ce vor decide până mâine.” a declarat Cezar Preda.

”La alegerile locale din 2016 o treime din populația județului Dâmbovița a votat PNL și trebuie să fie și ea reprezentată. Primarii PNL au fost văduviți căt se poate de ”neelegant” de către conducerea PSD a Consiliului Județean Dâmbovița. Știți că la ultima rectificare bugetară, din 16 localități care nu au primit niciun ban, 15 aveau primari liberali. Vă reamintesc că primarii nu se subordonează președintelui Consiliului Județean.” a punctat, Gabriel Grozavu.

Din 35 de consilierii pe care îi are Consiliul Județean Dâmbovița 22 aparțin PSD iar 13 sunt ai PNL. Potrivit legii, preşedinţii Consiliilor Judeţene vor fi aleşi la fel ca şi vicepreşedinţii şi viceprimarii. Ei vor fi desemnaţi prin vot secret de membrii Consiliului Judeţean, cu majoritate simplă, dintre consilierii aleşi. Dacă pentru alegerea lor va fi nevoie de jumătate plus unu dintre consilieri, revocarea lor din funcție va fi posibilă doar cu majoritate calificată, adică voturile a două treimi din numărul total de consilieri judeţeni.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share