20/10/2020

PNL DÂMBOVIȚA- Lavinia Ionescu despre conceptul ”casa medicului” în sistemul de sănătate

lavinia-ionescu

Lavinia Ionescu este medic primar la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean Târgoviște, director medical la Centrul Medical Polimed și candidat al Partidului Național Liberal- Filiala Dâmbovița la Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Astăzi, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul PNL Dâmbovița, au fost prezenți Lavinia Ionescu alături de medicul Jean Popescu si managerul Spitalului Municipal Moreni, Eugenia Manu. Aceștia au informat opinia publică în legătură cu nevoile din sistemul sanitar de sănătate, atât din punct de vedere al medicului, dar și al pacienților care le trec zilnic pragul cabinetelor, precum și despre schimbările pozitive pe care le-a adus Guvernul Cioloș în perioada de guvernare.

”Pentru pacient și pentru personal a fost gândit și introdus conceptul de ”casa medicului”. Această structura nouă vine atât în întâmpinarea pacientului din ruralul izolat sau în urbanul mic, dar este și un prim factor în stoparea migrației medicale. Și de ce spun că este un mare ajutor pentru pacientul din ruralul izolat- imaginați-vă pacienții din vârf de deal sau dintr-o localitate izolată care nu au acces la nici un fel de serviciu sanitar; iată că această casă a medicului anexează pe lângă locuința medicală, un cabinet medical, un mic ambulatoriu, un mic laborator și o farmacie, așa încât noi să trimitem medicul în ruralul izolat nu cu un stetoscop de gât ci cu toată tehnica necesară pentru stoparea și rezolvarea urgenței local. În felul acesta rezolvăm degrevarea spitalelor care știm cu toții că la ora actuală sunt sufocate de afluxul de urgențe, sunt sufocate de mulții pacienți care vin, care nu-și găsesc serviciul medical în zona lor așa încât medicii aproape că nu mai fac față. Deci casa medicului este o propunere a Partidului Național Liberal în următoarea perioadă. S-a făcut o cartografiere a județului Dâmbovița și am identificat 34 de localități izolate în care vom construi această casă a medicului. ” (Lavinia Ionescu)

O altă problemă pe care medicul Lavinia Ionescu a ridicat-o a fost cea a suprasolicitării medicilor datorită volumului mare de pacienți care nu își pot trata urgențele local, în zonele unde locuiesc și sunt nevoiți să apeleze la spitalele mari din județ.

Vedeți bine, medici noi nu mai vin, am mai rămas câțiva. În fiecare zi auzim de căte un coleg care a murit prin suprasolicitare. Sunt atâția colegi care nu mai sunt și care au murit în cursul sau după efectuarea unei garzi. Pentru că serviciul în sistemul sanitar și garda a devenit un lucru extraordinar de greu de îndeplinit. Unitățile de primiri urgențe se confruntă cu până la 200 de prezentări pe 24 de ore. Știți că începem garda dimineața la ora 8 și ne petrecem 30 de ore în spital, lucru care este aproape inuman.

 Despre realizările Guvernului Cioloș în sistemul de sănătate:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share