Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PNL Dâmbovița- plângeri penale în mai multe localități împotriva PSD

 

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal a formulat plângere penală împotriva  Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa, pentru încălcarea dispoziţiile art.64,  din Legea 208 / 2015 actualizată, conform căruia

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00.

PSD – Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a încălcat dispozitiile legale prin persoana primarului Oraşului Pucioasa şi a membrilor organizaţiei PSD Pucioasa care în seara zilei de 10.12.2016 au organizat o manifestare –intitulată  ,, INAUGURAREA PARCULUI COPIILOR” urmată de spectacol, spectacol ce a avut girul PSD, acesta fiind deschis de primarul PSD Pucioasa.

 

Gura Ocniței:

Partidul National Liberal-Filiala Dambovita  a formulat plângere împotriva Partidului Social Democrat, Organizaţia GURA OCNITEI prin primar  IONITA SORIN, motivat de faptul că sunt încălcate dispoziţiile art.79 si urm.  din Legea 208 / 2015 actualizată, conform căruia:

,,(1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziţie locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective. (2) Primarii sunt obligaţi să monteze cel puţin un panou electoral şi în fiecare sat aparţinător sau localitate componentă din unitatea administrativ-teritorială respectivă. (3) Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi. (4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, o alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, o altă alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori un alt candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale”

Asa cum rezultă şi din planşele foto au fost încălcate in mod flagrant dispozitiile legale în sensul că afişele electorale sunt amplasate în staţia de autobuze, pe geamurile apartinând sediul PSD şi în locuri ce nu sunt special amenajate conform legii.

Pentru aceste motive solicităm sancţionarea PSD prin primar, conform dispozitiilor legale.

 

Cojasca:
Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Național Liberal, în temeiul art.80, alin. 2 din Legea numărul 208 / 2015 privind alegera Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente solicită:
SUPLIMENTAREA efectivelor politieneşti pe teritoriul comunei Cojasca (Fântinele) avand în vedere faptul că reprezentantul PNL în secţia de votare a fost ameninţat de membrii PSD şi că pe teritoriul comunei alegatorii PNL, deasemenea, sunt ameninţaţi de membrii şi simpatizanţii PSD.
Văcărești:
Partidul National Liberal-Filiala Dambovita a formulat plângere penală împotriva Partidului Social Democrat, organizaţia Văcăreşti, pentru infracţiunile de ameninţare şi corupere a alegătorilor săvârşite primarul PSD al comunei Văcăreşti Stoica Romică împotriva reprezentantului PNL în sectia de votare numarul 408 , doamna Crăcanel Andreea.
În fapt, doamna Crăcanel Andreea reprezentanta PNL în secţia de votare numărul 408 Văcăreşti rugându-l pe numitul Stoica Romică să părăsească secţia de votare, dupa ce şi-a exprimat votul, acesta a refuzat ameninţând-o şi revenind de nenumărate ori în secţie, procedând în acelasi mod. Pentru aceste motive solicităm tragerea la raspundere penală /contravenţională a numitului Stoica Romică.
Comunicat de presă
Distribuie acest articol Oficial Media
Share