Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PNL Târgoviște lansează în dezbatere publică proiectul ”Investind în copii, investim în viitor!”

 La inițiativa consilierului municipal Dan Alexandru Tică, grupul liberal din Consiliul Local Municipal lansează în dezbatere publică proiectul Investind în copii, investim în viitor!, prin care copiii din Târgoviște vor fi stimulați să practice  sport de perfomanță, prin acordarea de vouchere lunare.

Proiectul în sine reprezintă o  investiție în sănătatea copiilor din Târgoviște și va impulsiona  formarea  generațiilor viitoare de sportivi,  care să preia ștafeta în echipele de fotbal, volei, handbal, înot și nu numai, ce vor reprezenta municipiul. Cum se întâmpla și în trecutul nu prea îndepărtat, echipele târgoviștene nu vor mai fi nevoite să importe sportivi, pe sume uriașe, iar copiii noștri vor primi o șansă în plus de a face sport și de a aspira la o carieră ca sportivi de performanță.

Proiectul prevede acordarea de către Primăria Târgoviște a unor vouchere sportive, în valoare de 200 lei/lună, în limita bugetului ce va fi alocat în acest scop. Cu aceste vouchere, tinerii sportivi vor putea achita contravaloarea  abonamentelor necesare practicării unei discipline sportive, fiind sprijinită astfel indirect și activitatea cluburilor și asociațiilor din care fac parte. În acest fel, banii târgoviștenilor vor fi investiți în sănătatea și viitorul copiilor din Târgoviște.

În calitate de părinte și profesor, care cunoaște nevoile tinerei generații, vin cu această inițiativă prin care vom susține educația fizică, dezvoltarea segmentului sportiv și a unei pepiniere de talente, dar şi acei profesori şi antrenori capabili să le descopere şi să le promoveze la nivel național și internațional. În prezent, echipele târgoviștene importă sportivi  pentru sume fabuloase de bani, plătite din banii târgoviștenilor, în timp ce avem foarte mulți copii talentați, pe care familiile nu își permit să-i trimită la un club sportiv, pentru a practica un sport de performanță”, precizează prof. Dan Alexandru Tică, inițiatorul proiectului.

În contextul în care puțini copii au șansa de a practica sport într-un regim organizat, prin acest proiect vor fi ajutați să se legitimeze la un club/ o asociație sportivă și să practice sport în primul rând pentru sănătatea lor, dar și pentru a atinge performanța.

 

Biroul de presă al Organizației  PNL Târgoviște

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share