Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Poduri muzicale România – Serbia

În cadrul proiectului cultural-educațional transfrontalier România – Serbia, astăzi 4 Aprilie 2023, de la ora 17 în sala de concerte a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, se va desfășura concertul „Poduri muzicale/ Muzički mostovi”.
Concertul este susținut de elevi ai Școlii de Muzică „Josif Marinković” din Zrenjanin, Serbia și Orchestra claselor IX-XII a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, condusă de prof.drd. Andreas Schein.
Această activitate din cadrul proiectului face parte din parteneriatul a două unități școlare. Scopul acestuia este schimbul de bune practici în demersul didactic vocațional-artistic și apropierea de valorile educaționale, artistice și spirituale ale fiecărei țări, respectiv România și Serbia, de către elevii și profesori implicați.
Din Serbia coordonatorii proiectului sunt: prof. Jelena Grbić -director al Școlii de Muzică „Josif Marinković” și prof. Ana Aleksić Šajrer, iar din România: prof. Patricia Vlad, director Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara și prof.dr. Daniel Zah, director adjunct.
„Suntem încântați de colaborarea cu prietenii noștri din Serbia și împreună, ne exprimăm încrederea că vom realiza poduri de spiritualitate și cultură, pentru o educație de calitate. Școlile implicate în realizarea proiectului sunt interesate sã valorifice potențialul educativ al patrimoniului cultural identificat, pentru a veni în întâmpinarea dorinței tinerei generații de a-și ridica nivelul de culturã prin cunoașterea acestor valori.” afirmă prof.dr. Daniel Zah

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share