Politehnica Timişoara 3-1. Declaraţie Nicu Croitoru

Politehnica Timişoara a fost învinsă în deplasare de CSM Politehnica Iaşi, scor 1-3 (1-1) în etapa a 7-a (ultima) a play-out-ului Ligii 2. Cosmin Bîrnoi a deschis scorul în minutul 32. Gazdele au revenit pe tabelă înainte de pauză şi s-au impus după două lovituri de pedeapsă acordate în minutele 84 şi 90+4!

Cu mai multe absenţe în lot, alb-violeţii au mizat azi din primul minut în defensivă pe tânărul Cosmin Huminic (născut 2004) din propria academie, care a şi debutat oficial la seniori cu această ocazie.

Meciul de pe arena „Emil Alexandrescu” s-a desfăşurat pe o vreme bună şi având un ritm bun, dar fără ocazii importante în primele minute. Ursu (min. 14) a ameninţat primul poarta gazdelor, dar şutul său din lovitură liberă a fost peste poartă. Gazdele, care au avut mai mult timp mingea, au replicat prin Plokhotniuk (29) cu un şut imprecis din afara careului.

Tabela a fost modificată prima dată în minutul 32, când Cosmin Bîrnoi l-a învins pe Axinte cu un şut din unghi. Apoi Ursu (36) a irosit şansa de a face 2-0, trimiţând din careu pe direcţia portarului. Poli Iaşi a egalat în minutul 39, când Sekou Camara a marcat cu capul, precum în sezonul regular contra noastră, de această dată însă printr-un plonjon la centrarea lui Kouadio. Prima repriză s-a încheiat cu şutul bun expediat de D. Andrei (45+1), care a ocolit de puţin vinclul.

Prima fază notabilă în partea secundă la avut în primplan pe acelaşi Kamara (52), dar de această dată „capul” său a fost imprecis. Apoi, două minute mai târziu, Andrei a şutat bine din alergare, dar puţin peste transversală. Pentru ca imediat Ursu să trimită alături cu capul din opt metri. După o oră de joc ritmul a mai scăzut şi pe fondul schimbărilor.

Finalul a adus însă destule evenimente. În minutul 81, Bocşan a fost primul la o centrare înaltă în careu, portarul Axinte l-a lovit cu braţele în cap, dar arbitrul Sergiu Mavriche a acordat doar „şase metri”. Peste doar două minute Radu a comis un henţ în careu şi s-a dictat penalty. Sekou Camara (84) a marcat pentru 2-1 de la punctul cu var, cu un şut în dreapta lui Murariu. În minutul 90+4 Sekou Camara a scăpat spre poartă şi a obţinut un nou penalty, în duel cu Murariu în careu. Iar Tiberiu Serediuc a transformat lovitura de pedeapsă şi a stabilit scorul final: 3-1.

Politehnica a încheiat play-out-ul pe locul 5 în grupa A, cu 28 de puncte. Pentru alb-violeţi urmează dubla de baraj cu FC Braşov, ocupanta locului 5 din grupa B a play-out-ului.

CSM Politehnica Iaşi: Axinte – Kouadio, Cană, Chatziterzoglou (62, Aftanache), Ad. Ilie (80, T. Serediuc) – F. Cristea (cpt.), Chiorean (66, J. Kamara) – S. Pop (62, Ungurenaşu), Plokhotniuk (46, Mărieş), Asăvoaie – Camara. Pe bancă: Brânză – Fl. Plămadă, Al. Hrib, Pelivan. Antrenor: Costel Enache.

POLITEHNICA TIMIŞOARA: Murariu – D. Radu (87, Rogosic), Bocşan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (73, Vukoje), Ignea (cpt.), Lazăr, D. Andrei (88, Sîntean) – Iamandache (73, Bakoş), Ursu (73, Gerbi). Pe bancă: Păduraru – Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Au fost două penalty-uri care au stabilit scorul final şi chiar două penalty-uri venite de nicăieri. Din faze care în mod normal nu trebuiau să reprezinte niciun pericol. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost poate mai echitabil pentru că a fost un joc echilibrat. Poate dacă reuşeam să înscriem la începutul reprizei a doua, când am avut o situaţie importantă prin Ursu, poate jocul ar fi fost altfel”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

„Sigur, asta am spus şi înainte de joc şi asta am şi încercat (n.r. obţinerea victoriei). Pentru că şi în repriza a doua, chiar dacă nu am avut foarte multe realizări, însă am încercat să împingem cât mai mult jocul spre poarta adversă”, a adăugat tehnicianul alb-violeţilor.

Despre debutul lui Cosmin Huminic şi absenţa lui Cristian Scutaru din centrul defensivei, Nicu Croitoru a precizat următoarele: „Huminic – un debut aş spune eu reuşit, a făcut un joc bun, mă bucur pentru el. La Scutaru au fost ceva probleme la începutul săptămânii şi am decis să nu fie în lot pentru jocul acesta”.

Întrebat dacă are de gând să-şi dea demisia: „În primul rând, trebuie să ne concentrăm pe cele două jocuri de baraj, în rest vom discuta după cele două jocuri de baraj”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share