Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au aplicat 274 de amenzi

Acțiunile polițiștilor dâmbovițeni din ultimele 24 de ore. La data de 22 martie a.c., în intervalul orar 05:00-10:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru creșterea gradului de siguranță și descurajarea participanților la trafic să încalce normele rutiere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicate 274 de sancțiuni contravenționale în valoare de 191.490 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 125 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 37 pentru neportul centurii de siguranță, 18 pentru lipsa documentelor obligatorii stabilite de lege, 51 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru consumul de alcool.

De asemenea, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, 18 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, în intervalul orar 12:00 – 15:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliției Rurală Mătăsaru au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, polițiștii au legitimat 98 de persoane, au oprit pentru control 82 de vehicule, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 13.000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Exemplu:

În dimineața zilei de ieri, 22 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au surprins în trafic, pe DN 1 A, în localitatea Butimanu, un bărbat de 50 de ani, din comuna Cornești, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

·Accident rutier produs în municipiul Târgoviște

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost informați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu o victimă, în municipiul Târgoviște.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că o femeie, de 26 de ani, din comuna Dărmănești, în timp ce ar fi condus un autoturism, la intersecția bulevardului Independenței cu strada Mircea cel Bătrân, în Târgoviște, ar fi acroșat și accidentat o femeie, de 53 de ani, din municipiu.

În urma evenimentului, pietonul a fost rănit, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

In cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Depistat la volanul unui autoturism sub influența alcoolului

În după-amiaza zilei de 22 martie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe strada Libertății, în Găești, un autoturism condus de un bărbat de 77 de ani, din oraș.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis

Astăzi, 23 martie, în jurul orei 10:24, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au depistat, pe strada Unirii din oraș, un bărbat, de 37 de ani, în timp ce ar fi condus o motocicletă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că motocicleta nu ar fi fost înmatriculată în circulație.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share