Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Pe parcursul zilei de ieri, 15 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Activitățile au fost desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I..

În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat verificări la 105 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, în 100 de restaurante/terase/fastfood-uri, la 20 de operatori autorizați/transportatori de persoane și în 314 mijloace de transport persoane.

Au fost organizate 12 acțiuni punctuale, iar pentru nerespectarea normelor privind portul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună inutil la riscuri!

Surpinși la volanul unor auotvehicule, deși au consumat alcool 

La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 00:30, un bărbat de 37 de ani, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, a fost identificat de polițiști la volanul unui autoturism, în municipiul Târgoviște.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemei cu o valaore peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, la data de 15 decembrie a.c., s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei femei.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat de 37 de ani, ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului, pe Șoseaua Găești, din municipiul Târgoviște, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie de 26 de ani, din Raciu.

Bărbatul de 37 de ani, în urma testrii cu apratul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valaore peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share