Popriri pe conturile Revolut: ANAF a trimis către fiscul lituanian solicitări pentru datorii ce depășesc o anumită valoare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a explicat care este procesul prin care recuperează banii datorați statului de românii care au cont la Revolut, menționând că solicitările trimise până în prezent vizează datorii ce depășesc 5 milioane de lei.

Ca urmare a unei solicitări transmise de wall-street.ro, ANAF a explicat modul în care recuperează banii din conturile Revolut ale românilor datornici. Concret, procesul se bazează pe colaborarea dintre ANAF și fiscul lituanian, deoarece Revolut a ales Lituania pentru obținerea licenței bancare cu care operează la nivelul Uniunii Europene.

”Pentru indisponibilizarea sumelor existente în conturile Revolut, Agenția Națională de Administrarea Fiscală transmite către autoritatea competentă din Lituania cereri de recuperare, în conformitate cu dispozițiile Directivei Consiliului nr. 2010/24/UE privind asistența reciprocă în materie de recuperare a creanțelor legate de impozite, taxe și alte măsuri, precum și ale Regulamentului(CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului(CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială”, precizează ANAF pentru wall-street.ro.

De asemenea, ANAF menționează că, potrivit dispozițiilor referitoare la asistența reciprocă la recuperare între state, organele fiscale din Lituania aplică măsurile de executare silită prin poprirea asupra conturilor bancare deschise de către debitorii români la Revolut Bank UAB cu sediul în Vilnius, Lituania, urmând să transfere în România sumele recuperate.

”Până în prezent au fost transmise către autoritatea competentă din Lituania cereri de asistență reciprocă la recuperare, pentru debitori ale căror obligații bugetare restante depășesc 5 milioane de lei”, precizează ANAF pentru wall-street.ro.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share