Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Povestea incredibilă a pinguinului care se întoarce în fiecare an să își viziteze salvatorul

Un pinguin parcurge, în fiecare an, 8.000 de km din Patagonia până pe o insulă aflată în sudul orașului brazilian, Rio de Janeiro, pentru a-l revedea pe cel care i-a salvat viața, în urmă cu cinci ani, potrivit BBC

Prietenia neobișnuită dintre cei doi s-a legat în 2011, când Joao Pereira de Souza, un pescar în vârstă de 71 de ani, l-a găsit pe pinguinul, originar din America de Sud, înfometat, slăbit și plin de ulei, în apropierea casei sale din Ilha Grande, o insulă situată în apropiere de Rio de Janeiro.

Souza l-a luat, l-a îngrijit până ce s-a refăcut complet și l-a botezat Dindim. I-a luat numai o săptămână să îi îndepărteze lichidul vâscuos și să îi curețe penele.

După ce s-a pus pe picioare, Souza i-a dat drumul lui Dindim înapoi în mare, fără să se aștepte să îl mai revadă vreodată.

A rămas uimit când, la doar câteva luni distanță, acesta a revenit pe insulă. Acum, Dindim petrece opt luni cu salvatorul său și restul timpului pe coasta Argentinei.

“Îl iubesc pe acest pinguin ca pe propriul copil și cred că și el simte la fel pentru mine. Nu lasă pe nimeni altcineva să îl atingă. Îi ciupește dacă îndrăznesc să facă asta. Îi place să stea la mine în brațe, mă lasă să îl spăl și să îl hrănesc cu sardine. Sta cu mine 11 luni pana isi schimba penele cu altele noi si apoi dispare in mare. Toti au spus ca nu o sa mai vina sa ma viziteze, insa in ultimii patru ani m-a vizitat mereu. Vine in iunie si pleaca in februarie, si de fiecare data vine mai plin de iubire si mai fericit ca ma vede.” spune Joao Pereira de Souza.

Biologii care i-au luat interviul, au spus ca nu au mai vazut asa ceva niciodata si cred ca Dindim il considera parte din familia sa si ca este chiar un pinguin. Cand il vede da din coada ca un caine si il imbratiseaza cu placere, exact asa cum fac pinguinii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share