Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Povești inspiraționale și workshop-uri susținute de experți la primul summit pe tema adopției la Timișoara

Anul 2021 a fost anul record în care au fost adoptați peste 1600 de copii, cel mai mare număr de adopții înregistrat în România în ultimii 20 de ani. Creșterea se datorează în mare parte simplificării procedurilor de adopție, dar și unei schimbări în cultura adopției la români, vizibilă prin creșterea numărului de adopții în rândul copiilor cu dizabilități sau a copiilor de vârste mai mari.

În 26 Noiembrie 2022, la Timisoara are loc un eveniment de o zi care face parte dintr-o serie de 4 întâlniri naționale sub titlul Sumitul ARFO 2022. Acest Summit este organizat anual începând cu anul 2011 de Alianța România fără Orfani (ARFO), alianță care reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.
Nimic nu poate înlocui familia, indiferent de condițiile fizice pe care le putem oferi într-un centru de plasament, într-o casă de tip familial sau la un asistent maternal, nimic nu poate fi ca o familie adevărată. Haideți să dăm o șansă copiilor, vă asigurăm de tot suportul autorităților și ne bazăm în continuare pe sprijinul partenerilor de încredere din societatea civilă cum este ARFO.” susține Elena Tudor – președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

ARFO 2022 are motto-ul “Better Together” și invită toată societatea la acțiune astfel încât cei peste 46 de mii de copii care nu beneficiază de grija și protecția părinților să își vadă visul împlinit: o familie permanentă dedicată bunăstării lor.
Faptul că în ultimul an am avut cel mai mare număr de adopții din ultimii 20 de ani nu este întâmplător. Este rezultatul multor ani de muncă în modificarea legislației și implementarea coerentă a acesteia, pentru care am lucrat împreună cu autoritățile publice, parlamentari și specialiști. Rezultatele sunt întotdeauna mai bune atunci când lucrăm împreună: “better together” declară Jurje Alexandru, representant ARFO Timișoara și părinte a 2 copii adoptați.

La Timisoara sunt așteptați peste 200 de participanți: părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici, dar și politicieni locali. Evenimentul va conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale.

Printre vorbitorii la cele 16 ateliere din Timișoara, se numără Ligia Apăscăriței, Psihoterapeut, Liviu Mihăileanu – Președinte ARFO, Corina Caba – Fondator și Director Fundația Casa Speranței, Flavius și Simona Ilioni Loga – fondatori Asociația LOGS, Florina Bulzan – asistent social și mamă adoptivă, Karina Velescu – psihoterapeut autonom.

Summitul începe la ora 09:00 la Timișoara la Centrul Creștin Aletheia, Bd. Liviu Rebreanu, Nr. 165, cu o sesiune plenară și se încheie la ora 19:00. Va conține două sesiuni de plen și patru serii a câte patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care participanții le pot alege la înscrierea online înaintea evenimentului.

Înscrieri și mai multe detalii la https://www.romaniafaraorfani.ro/evenimente/summitul-arfo-2022/.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share