Precizari cu privire la evenimentul epidemiologic de la Centrul Rezidential de Persoane Vârstnice Răcari

Directorul executiv, Dr. SORIN STOICA face urmatoarele precizari cu privire la evenimentul epidemiologic comunitar care a avut loc la Centrul Rezidential de Persoane Varstnice Racari:

„DSP Dambovita a demarat in data de 14.04.2020 o ancheta epidemiologica preliminara, ca urmare a confirmarii COVID – 19, a unei persoane angajata a centrului, care la acel moment se afla in izolare preventiva la domiciliu.

Cu aceasta ocazie au fost recoltate 71 de probe, 52 de la persoanele asistate si 19 de la salariati. În urma rezultatelor primite de la Institutul Matei Balș, în cursul serii de 16.04.2020, a rezultat ca 32 din persoanele asistate si 9 salariați au fost depistati pozitiv COVID – 19 fară să prezinte simptomatologia specifica infecției respiratorii acute.

Prefectul judetului Dambovita impreună cu directorul DSP Dambovita s-au deplasat la centrul rezidențial pentru a evalua situația și a coordona echipele de intervenție.

S-a dispus ca toate persoanele confirmate pozitiv, aflate in centru, sa fie evaluate de un medic specialist boli infectioase, in prealabil internarii, conform protocolului specific situatiei, la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Targoviste. Restul persoanelor cu rezultate negative ramanand in centru, in supraveghere clinica.

Pentru o mai buna operativitate a fluxului de garda s-a solicitat suplimentarea cu medici specialisti, la sectia de boli infectioase, avand in vedere numarul mare de pacienti care urmau sa ajunga.

In cursul zilei de 17.04.2020, s-a continuat testarea a 29 de persoane care deservesc centrul rezidential, aflate in autoizolare preventiva la domiciliu, in conformitate cu prevederile Ordonantei militare nr. 8/2020.

S-a dispus comasarea activitatii intr-un singur pavilion, in care s-a facut dezinfectie terminala, intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie, utilizarea echipamentului de protectie personala pe toata perioada de activitate si respectarea masurii de autoizolare.

            Ancheta epidemiologica este in derulare.”

 

 

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share