Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prefectul județului, Claudia Gilia, a participat la acțiunea de împădurire organizată de Direcția Silvică Dâmbovița

Prefectul Claudia Gilia a participat, astăzi, la acțiunea de împădurire derulată de Direcția Silvică Dâmbovița, pe raza Ocolului Silvic Moreni, unde au fost plantați 5.000 de puieți de gorun, stejar și frasin, pe o suprafață de un hectar.  

România e pe mâini bune!

19 milioane de puieți forestieri sunt plantați zilele acestea de voluntari și angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Astfel, se vor împăduri 10.244 hectare.

ALBUM FOTO INTEGRAL PE PAGINA DE FACEBOOK OFICIAL MEDIA

Să nu uităm că România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri – 29% din suprafața țării.

Elevii din Iedera, Dărmănești, Vlădeni au venit la prima oră a dimineții cu gândul că vor să ajute. Ei știu că o țară fără păduri este o țară care-și condamnă cetățenii la dezastre naturale (secetă, deșertificare, alunecări de teren sau ploi abundente), boli în rândul cetățenilor și un potențial economic scăzut.

Sigur că în anii viitori vom avea bani pentru acest lucru prin PNRR și prin exercițiul financiar European, dar trebuie să demonstrăm că putem și singuri și e bine să dăm și un exemplu, acolo unde se poate.

M-am bucurat de mobilizarea exemplară din partea tuturor instituțiilor de la nivelul județului nostru. Îi mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, reprezentanților Jandarmeriei, ai Ocolului Silvic Moreni și ai altor instituții locale, pentru implicare.

Împădurind, salvăm Romania, însănătoșim plămânii țării!

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.

Felicitări și mulțumiri tuturor participanților la acțiunea de astăzi. Chiar a fost o zi minunată!”

(Prefect, Claudia GILIA)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin