03/08/2021

Premierea studenților mediciniști implicați în lupta cu SARS-CoV-2

Vineri seara Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și-a premiat studenții și cadrele profesorale dar ți pe cei care s-au implicat în campaniile de voluntariat împotriva SARS-CoV-2: care au participat la fluxul organizat în spitale, campanii de vaccinare, maraton de vaccinare.

Au mai fost premiați aproape 500 de studenți, dar și reprezentanți  ai instituțiilor sanitare implicate în activitățile de limitare a consecințelor infectării cu virusul SARS COV2.

„Vă mulțumim pentru eforturile din această perioadă…. La început am fost prinși pe nepregătite, nu știam cu ce ne confruntam atunci, nu aveam mijloace de protecție specifică și terapie corespunzătoare. În acea situație au fost mobilizați medicii infecționiști, epidemiologii și cei de la ATI și urgență. Sistemul a fost copleșit și au intrat in joc celelalte specialități. Mai apoi s-a apelat la studenți. A fost o surpriză numărul de studenți voluntari care au vrut să se implice. Unii ar spune din elan tineresc, dar cred ca a fost o luptă în interiorul conștiinței voastre, între comoditatea de a sta pasiv și a intra în luptă”, a spus, în deschiderea evenimentului, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, Octavian Marius Crețu.

În încheiere cei prezenți s-au putut delecta cu melodiile formației ROCK EVERGREEN

Distribuie acest articol Oficial Media
Share