Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Președintele CCIA Timiș, a doua oară pe scena Topului Național al Firmelor

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, doamna Florica CHIRIȚĂ, a participat în seara zilei de 2 noiembrie la cea de-a 30-a ediție aniversară a Topului Național al Firmelor pentru anul 2022, desfășurată sub genericul „Economia merge înainte”.

Pentru a doua oară consecutiv, singurul președinte femeie din sistemul cameral românesc a fost invitată pe scenă pentru a înmâna două premii speciale din cele 8 acordate: ROMCARBON S.A. – Premiul de Excelență în Afaceri „Cel mai mare randament pentru investitori înregistrat în 2022 de o companie din indicele BET-XT al Bursei de Valori București” și BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ – Premiul de Excelență în Afaceri pentru implementarea și promovarea finanțărilor verzi pe piața de capital în 2022.

Vă felicit pentru rezultatele remarcabile obținute și vă urez mult succes, tenacitate și puterea de a învinge greutățile. Să privim trecutul cu mândrie și viitorul cu încredere și speranță!„, a spus în mesajul său Președintele CCIAT.

În deschiderea Galei, Președintele CCIR, domnul Mihai DARABAN, s-a adresat companiilor laureate dar și guvernanților: „Din cifrele pe care le-am văzut, care ne-au parvenit de la organele fiscale, comparând perioadele similare 2021 cu 2022, am văzut că sunt 44.000 de firme în plus care au depus bilanţul la organele fiscale. Dar ceea ce este mai important, mai spectaculos, este că cifra de afaceri a crescut de la 392 de miliarde de euro la 494 de miliarde de euro, deci o creştere semnificativă. Nu în ultimul rând, profitul brut a crescut de la 41,5 la 54,6 miliarde de euro. Ne dorim să o ţinem aşa dacă suntem lăsaţi în pace. Spun aceste lucruri pentru că am câteodată sentimentul că şi dacă am tripla cifra de afaceri sau profitul nu vom putea satisface apetitul de consum al statului român, al aparatului administrativ în mod special. Eu cred că, prin aceste cifre, noi dovedim că ne-am făcut datoria cu prisosinţă faţă de bugetul statului şi câteodată nu înţelegem de ce să fim pedepsiţi. Mai mult de atât, Camera de Comerţ nu este reprezentantul celor 360.000 de firme care nu depun bilanţul fiscal, deşi figurează active şi în funcţiune la Ministerul Justiţiei”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin