29/10/2020

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în vizită de lucru pe șantierele din județ

Urmare a întâlnirii cu reprezentanții firmelor constructoare, de la începutul acestei săptămâni, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vizitat astăzi, 19 martie a.c., o serie de obiective de investiții din județ.

Înainte  s-a oprit la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru a verifica modul de implementare a măsurilor de prevenție dispuse de autoritățile centrale, dar și de conducerea instituției în contextul răspândirii infecției cu virusul denumit COVID-19.

Astfel, președintele Alexandru Oprea a avut o scurtă discuție cu managerul spitalului și i-au fost prezentate cele două corturi de triere medicală, funcționale, instalate în curtea SJUT, ele fiind extrem de utile atât pentru gestionarea eficientă a cazurilor de urgență, cât și pentru protecția personalului medical și a pacienților.

Vizita a continuat pe șantierul de la fosta unitate militară de la Gara Târgoviște, unde va fi construit primul centrul comercial de tip mall din municipiul Târgoviște, lucrările fiind avansate. De asemenea, pentru obiectivele derulate de Consiliul Județean Dâmbovița în zonă, stadiul este la fel de avansat. În prezent, constructorii efectuează toate operațiunile necesare pentru finalizarea ultimei girații prinse în proiect.

De asemenea, se lucrează și la realizarea iluminatului public, în condițiile în care drumul din zonă a fost deja asfaltat.

Nu în ultimul rând, investitorii privați au demarat lucrările pregătitoare pentru construirea viitorului sediu al Registrului Auto Român și se așteaptă ca și Agenția Națională pentru Locuințe să înceapă cât mai curând ridicarea blocurilor de tip ANL.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, însoțit și de conducătorul Direcției Generale de Infrastructură Locală din cadrul instituției, Vasile Dinu, a mers și la Șelaru, pentru a vedea lucrările la cel mai mare proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre „Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”, un proiect care presupune reabilitarea a 28,156 km de drum.

Constructorul a mobilizat trei echipe de lucru pe întreg traseul menționat, astfel încât se desfășoară, în paralel, activități de pregătire, în vederea asfaltării sectorului pietruit, aflat la limita cu Județul Teleorman, și se lucrează și pe alte două tronsoane de drum care fac parte din DJ 611 și DJ 503 și care sunt avariate din punct de vedere al părții carosabile. Fiecare dintre aceste tronsoane va fi lărgit și modernizat.

 

Comunicat de presă – Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliul Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share