Prima autogară publică din municipiul Târgoviște construită după 1989 – stadiul lucrărilor

Municipiul Târgoviște beneficiază de investiții în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local, un prim pas a fost făcut deja prin achiziționarea celor 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid. În prezent se lucrează la ”prima autogară publică din municipiul Târgoviște construită după 1989”, dar și la refacerea infrastructurii rutiere pe anumite zone.
Mai multe detalii despre stadiul proiectului, care urmărește să reducă gradul de poluare dar și traficul aglomerat, a oferit primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe șantierul de construcție a Depoului, situat pe Calea Ialomiței (în apropierea Complexului Turistic de Natație).
  •  ”Noua autobază va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.
  •  În afara depoului, autogara presupune sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

  •  Lucrările vor fi finalizate până la finalul acestui an, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene!
  •  Va fi o autogară la standarde europene, proiectul este în valoare de peste 43 de milioane de lei, în afara acestui obiectiv se vor mai construi încă două stații de capăt, încă două autogări.
  • De asemenea se lucrează la reabilitarea Bulevardului Regele Carol, la pasajul de lângă Pavcom, va intra în lucru și Bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Locotenent Stancu Ion.
  • Vor fi aduse și stațiile de călători.
  • Per total sunt 170 de milioane de lei investiți în transportul public local (achiziție autobuze, construcție infrastructură rutieră și digitalizarea sistemului de transport).
  • Se va depune un nou proiect pentru a se construi o autogară destinată traficului de călători din zona extraurbană, din zonele limitrofe.„

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share