Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă” organizată de Universitatea Valahia Târgoviște

Avem plăcerea de a anunța deschiderea Primei Conferințe Internaționale Anuale „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă.” Organizată de Universitatea Valahia din Târgoviște și de Knowledge & Creativity European University, manifestarea marchează un moment semnificativ în domeniul conservării, restaurării și promovării patrimoniului cultural.

Desfășurată sub înaltul patronaj al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, această conferință reflectă, de asemenea, angajamentul de a promova colaborarea internațională și inovația în acest domeniu vital. Explorând intersecțiile dintre patrimoniu, știință și tehnologie, conferința urmărește să avanseze soluții durabile pentru a proteja moștenirea noastră culturală pentru generațiile viitoare.

De asemenea, conferința se desfășoară sub auspiciile Consiliului Internațional pentru Filosofie și Științe Umaniste / Conseil International de la Philosophie et des Sciences Humaines, ca parte a inițiativelor comemorative pentru aniversarea a 75 de ani de la constituirea acestei prestigioase organizații. 20 de ani împlinește, de asemenea, Centrul de Cercetare a Istoriei Relațiilor Internaționale și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu”, unul dintre organizatorii evenimentului, care-i onorează prin această manifestare.

Evenimentul constituie un element crucial al inițiativei de constituire a Rețelei UNESCO UNITWIN KreativEU pentru Preservarea Patrimoniului, Știință și Comunicare pentru Comunități Durabile, cu sediul la Universitatea Valahia din Târgoviște

Repere ale conferinței:

Schimb de expertiză: Facilitarea schimbului de cercetări de vârf și perspective din partea cercetătorilor și practicienilor globali pentru a reduce distanța dintre teorie și practică în conservarea patrimoniului cultural.

Rezolvarea problemelor: Abordarea provocărilor critice cu care se confruntă patrimoniul cultural prin cadre legale și tehnologii avansate de conservare pentru a dezvolta soluții practice, aplicabile la nivel global.
Inspirație și inovație: Încurajarea gândirii creative și a explorării unor noi abordări pentru a revigora protecția și celebrarea patrimoniului.
Rețele și colaborare: Oferirea unui forum pentru participanți pentru a stabili conexiuni și colaborări valoroase pentru atingerea obiectivelor de conservare durabilă.
Așteptăm cu nerăbdare deschiderea oficială a conferinței de mâine și suntem nerăbdători să întâmpinăm toți participanții la acest eveniment deschis către publicul larg.

Pentru mai multe detalii și pentru a accesa programul și rezumatele, vă rugăm să vizitați pagina noastră web a conferinței: Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservarea Durabilă.

Prof. Dr. Hab. Silviu Miloiu

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share