14/05/2021

Prima ediție a concursului național ”Descoperă Dunărea” s-a încheiat cu 75 de premii

În preajma începerii noului an școlar, Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR), împreună cu cele 11 Administrații Bazinale de Apă (ABA), a încheiat prima ediție a concursului ”Descoperă Dunărea”. Au fost acordate 75 de premii, din care jumătate vor ajunge la copii proveniți din zonele defavorizate. În acest fel, Administrația Națională ”Apele Române” vine în sprijinul lor în procesul pregătire a noului an școlar și le acordă premii în rechizite școlare (ghiozdane, penare, caiete).

Printre câștigători se află și școlari din județele Timiș și Caraș-Severin, rezidenți ai spațiului hidrografic Banat, care prin inteligența și creativitatea lor au realizat tablouri din elemente naturale și reciclabile deosebite, care au emoționat și impresionat publicul care i-a votat, dând like-uri pe fiecare fotografie în parte. La secțiunea “Creație”, școlarii noștri, cu vârste între 6-13 ani, au avut unul sau mai mulți reprezentanți pentru fiecare premiu acordat. Este de notat că premiul I merge la Izabela, în comuna Coronini (jud. Caraș-Severin), iar premiul special pentru desen merge la Maia, din municipiul Reșița.

Câștigătorii pot fi vizualizați pe pagina de facebook a ANAR , https://www.facebook.com/rowater.ro, sau pe cea a concursului ”Descoperă Dunărea”, https://www.facebook.com/Descoper%C4%83-Dun%C4%83rea-100318565083845

În mod deosebit, juriul alcătuit din echipa de proiect a premiat folosirea elementelor din natură, realizarea unor creații deosebite în mediul natural sau aplicarea unor elemente naturale în creație, precum și gradul de inedit și spectaculos al abordării. La toate secțiunile, juriul a apreciat implicarea concurenților, imaginația și mesajul pe care l-au transmis prin lucrările lor.

Toți copiii participanți ai primei ediții vor primi prin email o diplomă în format electronic pe care părintele să o poată imprima acasă și să scrie pe ea numele copilului.

Proiectul ”Descoperă Dunărea” este un demers public susținut la nivel instituțional și derulat de către echipa de comunicatori ai ANAR și ABA începând cu data de 29 iunie, adică de Ziua Internațională a Dunării. Premierea s-a realizat pe baza numărului de voturi obținute la nivelul like-urilor de pe facebook, corelat cu un punctaj acordat de către juriul constituit din echipa de proiect. Din bugetul propriu al ANAR, sunt acordate 50 de premii pentru patru secțiuni din concurs (Ateliere, Artă în natură, Clip video și Fotografie/Desen) și alte 25 de premii speciale.

”Descoperă Dunărea” este replica națională a concursului internațional Danube Art Master care, din vara acestui an, a devenit un proiect de implicare și conștientizare socială la nivel online organizat de către Administrația Națională ”Apele Române” prin pagina de facebook ”Descoperă Dunărea”.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share