Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prima ediție a UltraMaratonului Bucegi 2014 s-a încheiat cu succes

Sâmbătă  a avut loc competiția montană UltraMaraton Bucegi 2014, care a cuprins două probe: ultramaraton si semimaraton.

Conform informațiilor primite de la Geo Badea, reprezentant al Asociației Salvamont Dâmbovița, startul s-a dat sâmbătă dimineața la ora 6.00, pentru proba de Ultramaraton, cu o lungime de 55km și 3500m diferență pozitivă de nivel, pe traseul Padina-Vâful Omu-Șaua Strunga-creasta Leaotei-Vârful Leaota-culmea Bratei până în Valea Bratei-Saua Lucacila-Cabana Bolboci și revenire la Padina. Punctele de contol, alimentare și hidratare au fost la Vârful Omu, Saua Strunga, Vârful Leaota, Valea Bratei și Cabana Padina. Câștigătorul competitiei a fost Mihai Zlavog din București care a terminat cursa în 8h08min, urmat de Segre Louis din Franța cu 8h58min sș Ciorba Adrian din Bușteni 8h59min.

Proba de semimaraton cu o lungime de 21km si o diferență pozitivă de nivel de 1000m, a avut startul la ora 9.00 pe traseul Padina-Saua Strunga-culmea Lucacila -Deleanu-Cabana Podul cu Flori-Cabana Padina și revenire în zona Padina. Primii clasati la aceasta competitie au fost la masculin: Valciu Emil -2h06min, Secui Catalin- 2h52min și Popa Sebastian-3ho8min, iar la feminin: Grigore Oana-2h52min, Teyssier Charlotte-3h16min și Stan Raluca-3h26min. Câstigătorii au fost premiați cu bani și produse.

„Chiar dacă nu au fost atât de mulți participanți pe câți ne-am fi dorit, motivul fiind furtuna de vineri, obiectivul nostru a fost de a realiza cu bine acest eveniment, în conditți de siguranță pentru totț participanții și, mai mult, de a face cunoscută frumusețea Leaotei care a impresionat profund pe toți concurenții. Mulțumim în mod special partenerilor noștri: Primăria Municipiului Târgoviște, Primaria Com. Moroieni, Crucea Roșie Dâmbovița, Serviciul Public Salvamont Dâmbovița, CS Climbing Evolution și tuturor sponsorilor, precum și liderilor din punctele de control: Andrei Dumitescu, Bădoiu Radu, Dragoș Ionescu, George Stăncescu, Alex Dobra și tuturor voluntarilor care au pus umărul ca acest eveniment să se se desfășoare în conditți cât mai bune.” a declarat Geo Badea. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share