Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Prima sinucidere a unui robot

În premieră, robotul „se sinucide” în Coreea de Sud, iar localnicii deplâng moartea „funcționarului” creat de om.

Localnicii Municipiului Gumi din Coreea de Sud, deplâng sinuciderea funcționarului și colegului lor, robot al primăriei care a fost găsit zdrobit pe casa scărilor dintre etajele 1 și 2 din clădirea Consiliului Municipal din Gumi, acesta fiind primul caz de sinucidere a unui robot.

Din declarațiile oficialilor municipalității, robotul sinucigaș, s-ar fi aruncat pe scările de la etajul al doilea al clădirii, fără motive explicabile, fiind găsit deteriorat și nefuncțional, pe casa scării între cele două etaje.

Conform informațiilor furnizate de oficialii municipalității, robotul era folosit la gestionarea și livrările zilnice de documente, la promovarea orașului și la furnizarea de informații rezidenților locali, fiind în activitate din luna Octombrie a anului 2023.

Mulți dintre angajații primăriei au spus despre acest robot că era „sârguincios”, fiind considerat ca făcând parte din personalul primăriei.

Foto Generative AI

Martorii evenimentului spun că înainte de incident, robotul se învârtea inexplicabil în loc de parcă „ar fi fost ceva acolo”, după care s-ar fi îndreptat direct către scările respective.

După incident, la fața locului s-au deplasat reprezentanții companiei producătoare care au colectat componentele robotului sinucigaș. Acestea vor fi analizate de specialiștii companiei, ulterior urmând să comunice rezultatul investigației.

Internauții au precizat că o cauză posibilă ce a determinat robotul să se sinucidă, poate fi volumul mare de muncă la care a fost supus de către reprezentanții municipalității. Un alt internaut a precizat că „Fără pauze, fără vacanțe, fără beneficii. Roboții au nevoie de o uniune”, iar un altul a precizat: „Mă rog, ca fier vechi să se odihnească în pace!”.

Robotul sinucigaș a fost fabricat de Compania Bear Robotics din California, SUA, iar în cadrul municipalității, programul de funcționare al acestui robot era între orele 09:00 – 16:00. Spre deosebire de alți roboți care își desfășoară activitatea doar pe un singur etaj, acest robot putea utiliza liftul pentru activitatea pentru care era proiectat, pe mai multe nivele.

Anterior acestui incident, în anul 2017, un robot de securitate dintr-un centru comercial din Washington DC ce aparținea Companiei Knightscope din Silicon Valley a căzut de la etajul al IV-lea al respectivului mall direct într-o fântână și despre care la acel moment s-a crezut inițial că s-a sinucis. În urma verificărilor s-a dovedit că robotul ar fi derapat din cauza unei suprafețe instabile, lucru care a dus la prăbușirea robotului de la etajul al IV lea, direct în fântâna mall-ui.

După cum se știe, în Coreea de Sud se folosesc roboți în toate domeniile de activitate, acest stat fiind un promotor al utilizării roboților.

Pe zi ce trece, inteligența artificială devine mai prezentă în viața noastră, roboții începând să fie utilizați în mult mai multe domenii, ca medicină, economie, sisteme bancare, sisteme militare și lista poate continua.

 

Sursa: Generative AI

 

Pentru a fi protejat trebuie să cunoști, ca să te protejezi!

Poți preveni sancțiunile, apelând la serviciile DPO Data-Consulting

https://dpo-consultanta.ro/

https://dpo-consultanta.ro/index.php/contact

+40740.988.880

Distribuie acest articol Oficial Media
Share