01/11/2020

Primăria Târgoviște: 2020 va fi anul marilor proiecte și al investițiilor record

Sub aspect administrativ, anul 2020 va fi un an al marilor proiecte, cu investiții record, care va marca un pas important, decisiv către modernizarea și dezvoltarea municipiului Târgoviște, în special cu fonduri nerambursabile, a spus primarul Daniel Cristian Stan în prima conferință de presă organizată de municipalitate.

Acesta a mai adăguat că îi asigură pe târgovișteni de ”implicarea totală a echipei de la Primăria Târgoviște”.

”Avem experiență administrativă necesară să modernizăm și să oferim o conducere performantă și care se poate adapta tuturor cerințelor de pe această piață investițională, care este una concurențială; resursele nu sunt nelimitate, însă prin activitatea pe care am desfășurat-o în anul 2019 si 2018, pentru pregătirea și depunerea cererilor de finanțare, am reușit să pregătim un an 2020 cu investiții record. Chiar dacă toate nu se vor finaliza în acest an, însă în mare parte vor fi finalizate și vor reprezenta o schimbare radicală a municipiului Târgoviște.” a menționat Daniel Cristian Stan.

Edilul a prezentat sub aspect general, cum arată investițiile la nivelul municipiului până în prezent, dar și proiectele care urmează să fie implementate în perioada următoare.

”Va fi un an cu încărcătură politică și electorală, însă am convingerea că aceste lucruri nu vor afecta calitatea actului administrativ de la nivelul municipiului. Și aici mă refer în principal la hotărârile de Consiliu Local care vizează o majoritate de două treimi, pentru că acolo am putea să avem probleme.” a mai explicat primarul.

Bugetul total de investiții este de 665 milioane de lei, ”un buget record” pentru municipiul Târgoviște, și aici s-a făcut referire la fondurile nerambursabile (europene), dar și la cele prin PNDL, fondul de la CNI, ANL sau AFM.

Municipiul Târgoviște beneficiază, în prezent, de 76 de investiții, în diferite stadii de execuție:

Prin PNDL  sunt atrași până în prezent 13 milioane de lei, din care avem in derulare investiții la Creșa nr. 8, nr. 13, nr. 14 și nr. 16, la Grădinița nr.13 (luna aceasta se va finaliza) și la Grădinița nr.15, deja s-a încheiat proiectul din luna noiembrie (cu două luni înainte). Va intra în execuție și reabilitarea Creșei nr.2

Pe fonduri europene avem 11 proiecte in valoare de 290 de milioane de lei, între timp s-au mai semnat 3 contracte de finanțare: Skate-parc în Parcul Chindia (1.5 milioane de lei)  și cele două contracte de reabilitare a clădirilor rezidențiale și anvelopare a blocurilor, în valoare de 23 de milioane de lei.

Mai sunt de semnat patru contracte de finanțare, cele două pe transportul public, unul de 122 milioane de lei va fi semnat luna viitoare, iar luna asta sperăm să fie semnat și contractul de modernizare integrală al iluminatului public din Târgoviște, cu o valoare de 22 milioane de lei.

Mai este de semant și contractul pentru realizarea unui parc în zona Complexului Turistic de Natație.

Investiție de 19 milioane de lei pe Grupul de Acțiune Locală, sperăm să se lanseze ghidurile și să putem aplica.

Prin CNI se lucrează la Cinematograful Independența. Anul acesta va fi gata, cu precizarea că întreaga zonă centrală a municipiului Târgoviște va fi schimbată, în contextul în care va fi dat ordinul de începere pentru modernizarea și reabilitarea Parcului Mitropoliei, de la începutul săptămânii viitoare.

Vom atribui contractul de execuție de lucrări pe ceea ce înseamnă Piața Revoluției (scuarul Primăriei). În această primăvară se vor finaliza și lucrările de la Piața Tricolorului.

Proiect pe fonduri europene de reabilitare a Bulevardului Mircea Cel Bătrân.

Intră în reabilitare și Bulevardul Libertății, Independenței și Calea Domnească  – fonduri de la bugetul local.


În plus, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița se va realiza o parcare în zona centrală, în fața Cinematografului Independența, noi gândim o parcare subterană, care să poată să preia din traficul din zona centrală.

Anul acesta, Parcul Auto al municipiului va fi modernizat integral pe fonduri europene, în primă fază cu cele 28 de autobuze. Cererea de finanțare este depusă din decembrie 2018. Sperăm să semnăm și contractul.

Zona infrastructurii educaționale: 11 unități de învățământ, vor intra în modernizare și reabilitare aproape integrală.

Vor începe lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Cartierul Romlux, în această primăvară și în Cartierul Prepeleac, pe fonduri europene, depindem de semnarea contractului de finanțare.

Reabilitare a străzilor în Cartierul Mihai Viteazul – 9 Mai, Virgil Tecuceanu, Aleea Griviței, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu, Calea Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Bărăției și Bulevardele Independenței, Libertății, Mircea Cel Bătrân și Calea Domnească.

Proiecte importante pe zona de apă și canalizare – pe Străzile Ciocârliei, Zorilor, Leo Plângă, Cartierul Romlux, Cornel Popa, Brașovului, Valul Cetății, Nicolae Bălcescu, Soarelui.

7 proiecte de extindere a rețelelor de gaze – strada Cronicarilor, Fluierași, Cocorilor, Ion Neculce, Fructelor, Morilor, Oltului, Vidin, vor debuta în această primăvară.

Lucrări la Monumentul ”Poarta Vânătorilor” prin Institutul Național al Patrimoniului, Casa Fusea.

Unitățile de învățământ: pentru cele la care nu am găsit o sursă de finanțare, deși am accesat 80% din bugetul inițial pe infrastructură educațională, am regândit proiectul și vom finanța din surse locale, în cursul acestui an, cel puțin începerea lucrărilor a câteva unități de învățământ importante din municipiul Târgoviște: Școala Tudor Vladimirescu, Școala Vasile Cârlova, Școala Radu Cel Mare. Școala nr. 8, ”Mihai Viteazul”, are un ritm foarte bun de lucru și va fi una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România.

Centura Municipiului Târgoviște

La acest moment avem încheiate contractele pe toate cele 5 loturi. Imediat ce vremea va permite, se vor face progrese si nu vom mai avea probleme de această dată. Proiectul va fi finalizat până în vară cel târziu, vor fi asflatați 15 km, iar până la final in proporție de 90% vor fi gata și pasajele rutiere iar la anul se va intra cu lucrările la Podul de la Teiș.

Infrastructura sportivă

Stadionul Eugen Popescu este în grafic. Am convingerea că în câteva luni proiectul va fi finalizat, chiar dacă unii își doresc cu toată energia ca acest proiect să nu se realizeze. Aceste investiții vor schimba radical municipiul Târgoviște.

Lucrări la Centrul pentru copii cu sindromul Down, de pe strada George Cair.” a precizat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share