Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primăria Târgoviște: Amenajarea unui centru social pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții Primăriei Târgoviște, a fost prezentat un nou proiect – „Amenajarea unui centru social integrat pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social”. Termenul de execuție este finalul acestui an. Lucrările vizează reabilitarea clădirii care se află pe strada Petru Cercel, în zona intersecției cu bulevardul I.C.Brătianu iar beneficiarul este Direcția de Asistență Socială Târgoviște.

Valoarea investiției este de peste 4.000.000 lei, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 9 – “Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1. – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC)”.

Mai multe detalii ne-a oferit primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan:

”Vom derula un proiect prin care acest imobil va fi transformat integral. El a fost în fost în conservare în jur de 20 de ani. Am reușit prin Grupul de Acțiune Locală, ”Târgoviștea Egalității de Șanse”, să identificăm o finanțare și aici vom avea un centru pentru persoane vârstnice și o cantină de ajutor social. Este vorba de o clădire foarte generoasă cu o suprafața totală de peste 2000 de mp și care va oferi toate facilitățile prin Direcția de Asistență Socială. Termenul de execuție este finalul acestui an. Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei. Mă bucur că am reușit să găsim o soluție pentru această reabilitare.

”Direcția de Asistență Socială a intrat într-un proces de regândire a situației pe centre și raportat la serviciile pe care le oferim„

Centrul actual ”Sfânta Elena”, din apropiere, va fi mutat aici. Condițiile din noua clădire sunt incomparabile cu ce există acolo. În ultimul timp Direcția de Asistență Socială a intrat într-un proces de regândire a situației pe centre și raportat la serviciile pe care le oferim. Au fost cuplate mai multe centre, iar centrul din Microraionul nr. 2 care oferea servicii persoanelor fără adăpost, a fost comasat cu un alt centru, astfel încât să fie reduse și cheltuielile și să putem oferi și în acea zonă o soluție cu acea clădire în care funcționa centrul ”Speranța” care se va transforma într-o creșă, o grădiniță, vom vedea pe parcurs. Structurile pe care le avem sunt în continuă adaptare la necesitățile pe care orașul le cere.”

Edilul a vorbit și despre alte lucrări, la infrastructura rutieră a municipiului Târgoviște, menite să reabiliteze și să modernizeze toate zonele care până în prezent nu au beneficiat de intervenții. Fondurile vin din bugetul local, județean dar și prin programe de la Guvern.

”Mare parte din trama stradală nemodernizată a municipiului Târgoviște va fi reabilitată”

”Se lucrează și în Cartierul Prepeleac, pe strada Fructelor – borduri, asfaltare, urmând ca în această vară să fie asfaltat și restul străzilor de aici, să reușim să închidem și acest proiect. În următoarele 45 de zile sper să înceapă lucrările și pe Calea București, tot în această zonă. Este un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, pe Programul Județean de Dezvoltare Locală și anul acesta sperăm să finalizăm lucrările și acolo. Așa cum sperăm să le finalizăm și pe Calea Domnească, pe Bulevardul Libertății, pe Bulevardul Independenței, străzile din Microraionul 9 și să începem și proiectul care vizează o altă zonă a municipiului Târgoviște, din care fac parte străzile Calea Câmpulung, Pârvan Popescu, străzi din Microraioanele 5 și 3. Sunt proiecte de aproape 40 de milioane de lei și vrem să le finalizăm anul acesta. Mare parte din trama stradală nemodernizată a municipiului Târgoviște va fi reabilitată prin aceste 4 proiecte de care am discutat, atât cu fonduri de la bugetul local și județean, dar și prin Anghel Saligny”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share