23/10/2020

Primăria Târgoviște asigură cetățenii că vor avea o Șosea de Centură nouă în 2020

Conducerea Primăriei Târgoviște își dorește să onoreze promisiunile făcute către cetățeni, iar centura municipiului face parte din ”lucrurile bine făcute” pe care oamenii le așteaptă să devină realitate de mai mulți ani. 

Așa cum au declarat de la începutul anului, -liderii aleși să reprezinte interesele cetățenilor-, lucrările de la Centura municipiului Târgoviște sunt reluate. De data aceasta ni se dau asigurări că ”problemele de pe această investiție reprezintă un capitol încheiat și că ne aflăm în fața unui proiect care se va finaliza la termen, iar la sfârșitul anului 2020 vom avea o Șosea de Centură nouă”.

Astazi a avut loc o vizită pe șantierele care formează loturile în care a fost împărțită Șoseaua de centură, tocmai pentru ca lucrările să poată fi derulate într-un ritm susținut și echilibrat.

Mai multe detalii au fost oferite de către primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan:

 ”Lucrările pe șantierul drumului de centură al municipiului Târgoviște vor reîncepe în forță, și aici vorbim de câteva porțiuni de drum și câteva pasaje rutiere la care se lucrează în prezent.

Pasajul rutier de la Teiș – face parte din unul din loturile care alcătuiesc drumul de centură al municipiului Târgoviște. Practic se construiește un pod nou, paralel cu cel vechi, cu lungimea de 266 metri și cu o lățime de 8 metri (calea rutieră). Acum se continuă forajele pentru pilonii noului pod care se va finaliza până la sfârșitul lui 2020, pentru că pe toate cele 5 loturi avem termene de maxim 12 luni. Acolo unde nu sunt poduri și pasaje vor fi finalizate în termen de 6 luni.

Se lucrează pe pasajul de pe DN71, legătura dintre municipiul Târgoviște și comuna Aninoasa; acolo vor fi lucrări complexe, se va îndepărta hidroizolația actuală și se va reface. Se va reasfalta în două straturi, vor fi rosturi de dilatație noi, întreg sistemul va fi refăcut.

La podul de la Petru Cercel se lucrează la piloni, urmând ca imediat ce vin grinzile, să se lucreze la suprastructură, se finalizează sensul de pe stânga (drumul dinspre M11), după finalizare, se deschide circulației și se începe Podul de lângă Mall.

Se lucrează la drumul nou (strada Cornel Popa), care face legătura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu, aici se va construi și o pasarelă de acces pe strada Mihai Bravu. S-a lărgit drumul, s-a efectuat și rețeaua de alimentare cu apă, iar acum se lucrează la terasament. Și acest lot va fi finalizat în acest an. Este un drum care va contribui la scăderea cotelor de trafic, mai ales pe intrarea în municipiul Târgoviște pe Mihai Bravu, unde au loc blocaje, mai ales în orele aglomerate. Condițiile meteo nu ne permit lucrări de asfaltare, dar pentru că nu sunt precipitații se poate lucra la terasament și la poduri.


În funcție și de condițiile meteo se lucrează și la Calea Ialomiței, acolo s-a frezat deja din stratul de asfalt deteriorat și s-a asfaltat în mare parte.

Mai trebuie realizate și două stații de pompare, una în zona Complexului turistic de Natație și cealaltă în zona pasajului de la Petru Cercel. Mai sunt lucrări și pe zona de canalizare.

În linii mari, un proiect în valoare de aproximativ 120 de milioane de lei, dacă ne referim la construcții și montaj și sunt convins că de data aceasta îl vom termina – având în vedere și împărțirea pe 5 loturi separate, care sunt echilibrate atât din punct de vedere valoric cât și al volumului de lucrări; avem acum 3 constructori, de fapt 3 asocieri care vor finaliza acest proiect, care parcă era unul blestemat.

Singurul proiect cu probleme deosebite în contextul în care suntem la a V-a atribuire de contract; inclusiv problemele care au apărut legate de execuția lucrărilor, de constructori care nu și-au făcut treaba.

Dar acum, toate aceste probleme reprezintă un capitol încheiat. Suntem în fața unor lucrări care am convingerea că se vor finaliza la termen și că vom avea o Șosea de Centură nouă, dar care nu va rezolva foarte mult din ceea ce înseamnă preluarea traficului, pentru că sunt multe zone cu tangență pe artere importante din municipiul Târgoviște.

Cred că ar trebui să ne gândim și la o centură cu adevărat ocolitoare, dar aici este o discuție complexă care vizează și unitățile administrativ teritoriale din jur. Vom aborda și acest aspect dar după finalizarea proiectului cu centura veche.” a explicat Daniel Cristian Stan.

 

 

 

”A crește națiunea, iaca ținta cea mare a unui adevărat om de stat” Ion Ghica

Distribuie acest articol Oficial Media
Share