Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primăria Târgoviște: Lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city managerul, Gabriel Boriga, au făcut o vizită în teren pe șantierul deschis la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”.
Astfel, lucrările de peste 20 de milioane de euro, vor viza reabilitarea integrală a corpului principal de cladire, reabilitarea sălii de sport, construirea unei săli de festivitați (peste 600 de locuri), a unui corp administrativ, amenajarea curții și a bazei sportive, dotări necesare pentru cabinete, laboratoare și mobilier.
Daniel Cristian Stan, declarații pe larg:
 ”Unitatea menționată face obiectul unui amplu proiect de extindere, reabilitare, modernizare și echipare, în cadrul unei investiții în valoare totală de 22.487.266, 06 lei, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene, durata de execuție fiind de 24 de luni.
Astfel, în cadrul proiectului, se realizează următoarele intervenții:
  •  REABILITAREA INTEGRALĂ A CORPULUI PRINCIPAL DE CLĂDIRE (Înlocuire tâmplărie; Refacerea instalației electrice; Înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți; Anvelopare; Finisaje interioare si exterioare; Modernizare grupuri sanitare; Sistem de supraveghere video; Sistem de comunicare audio;).
  • REABILITAREA SĂLII DE SPORT (Supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică; Anvelopare; Înlocuire tâmplărie;)
  • CONSTRUIRE SALĂ DE FESTIVITĂȚI ȘI CORP ADMINISTRATIV;
  • AMENAJAREA CURŢII ŞI A BAZEI SPORTIVE (asfaltare; amenajarea a două terenuri de baschet; amenajare peisagistică; construire teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună; pistă atletism din tartan, groapă de nisip.
  •  Unitatea de învățământ va beneficia si de mobilier, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare.

Este a treia școală gimnazială din Târgoviște care este refăcută și extinsă în cadrul actualului program european de finanțare, alături de Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” (proiect finalizat) și Școala Gimnazială “Matei Basarab” (în curs de finalizare, cu un stadiu de execuție de peste 90%), cu precizarea că toate unitățile de învățământ sunt în atenția noastră și căutăm soluții de finanțare pentru cele care mai au încă nevoie de intervenții!

De asemenea, tot pe fonduri europene mai lucrăm și la Grădinița Nr. 8 ,,Rază de Soare” și la Grădinița cartierul Sagricom pentru a da numai câteva repere pe ceea ce înseamnă programul de modernizare al infrastructurii educaționale în derulare, la acest moment, la nivelul municipiului Târgoviște. De asemenea, avem solicitare de finanțare prin Compania Națională de Investiții și pentru Școala ,,Radu cel Mare” , Nr. 10. Acolo este deja finalizat proiectul, sper să găsim și o sursă de finanțare de natură să ne permită să începem execuția de lucrări.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share