Primăria Târgoviște: Lucrări de reabilitare pe Strada Gării și Pasajul de la Pavcom

Continuă și lucrările de modernizare a străzii Gării din municipiul Târgoviște, arteră rutieră care iși va schimba complet înfățișarea și va oferi condiții foarte bune, atât conducătorilor auto cât și pietonilor, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Astfel, până la finalul săptămânii, toată strada va fi asfaltată, la nivel de prim strat.
  • Totodată, a început și montarea parapetului pietonal pe pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, urmând ca, dupa fixarea parapetului și turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe sensul acum în lucru, traficul sa fie deviat pe celălalt sens!
  • Intervențiile fac obiectul unei investiții mai ample, finanțate din bani europeni, în cadrul căreia sunt reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, sunt modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și sunt implementate sisteme integrate de management al transportului public.
  • Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.
  • Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.
  • Valoarea contractului de execuție este de 50.649.225,49 lei.

Lucrări la pasajul de lângă PAVCOM:

Astăzi începe la pasaj montarea balustradei pietonale, de asemenea, parapetul greu este în șantier, în acest moment, urmând ca, sperăm noi, până la finalul acestei luni să reușim să deviem circulația pe sensul nou al pasajului de care am discutat, urmând să fie montați și stâlpii de iluminat public, în cadrul unui proiect de natură să transforme într-o măsură semnificativă întreaga zonă de care discutăm. Dacă ne referim la pasaj, menționăm că intervențiile sunt unele de substanță, care nu vizează numai partea carosabilă sau parapetul, sau stâlpii de nocturnă și așa mai departe, ci vizează inclusiv structura de rezistență a acestui pasaj, de altfel cum s-a întâmplat și la celelalte pasaje care au fost reabilitate și modernizate în municipiul Târgoviște, pe celălalt proiect major care a vizat modernizarea centurii orașului. În acest moment, Târgoviștea, putem spune, că se poate mândri cu aceste pasaje rutiere, cum puține orașe din România o pot face”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

La conferința de presă au fost prezenți și viceprimarul Monica Ilie, alături de city managerul Gabriel Boriga.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share