Primăria Târgoviște – Program de modernizare a școlilor târgoviștene

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a fost prezent astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pe șantierul care are ca obiect extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Ș𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 ”𝐓𝐮𝐝𝐨𝐫 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐢𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮”, unitate de învățământ transformată total în cadrul unui proiect în valoare de 22.487.266, 06 lei, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene.
Acesta a precizat că este a treia școală gimnazială din Târgoviște care este refăcută și extinsă în cadrul actualului program european de finanțare, alături de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială „Matei Basarab”, proiecte finalizate la această dată.
Oficial Media - Școala Gimnazială Matei Basarab din Târgoviște
Oficial Media – Școala Gimnazială Matei Basarab din Târgoviște
Edilul a mai spus că intervențiile nu se opresc aici și încă 10 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢ț𝐢𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 în domeniul infrastructurii educaționale au fost deja aprobate de către administrația târgovișteană.
Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Grădinița cu Program Normal nr. 11, Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu”, Școala Gimnazială ”Prof. Paul Bănică”, Liceul Teoretic ”Ion Heliade Rădulescu”, Liceul ”Voievodul Mircea”, Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești„, Școala Gimnazială ”Vasile Cârlova”, Colegiul Economic ”Ion Ghica”, vor face obiectul unor importante lucrări de reabilitare si modernizare, finanțate atât prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru Eficiență Energetică și Reziliență în Clădiri Publice, cât și prin Programul Operațional Regional 2021-2027!
 Dacă acestor investiții le adăugăm si proiectul care vizează Gradinița „Rază de Soare”, acum în execuție, dar și proiectul care vizează Școala Gimnazială „Radu cel Mare”, unde finanțarea este deja obținută, conturăm cel mai consistent program de modernizare a infrastructurii școlare pe care l-a cunoscut vreodată orașul nostru”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share