Primăria Târgoviște: Transportul public se extinde la 25 de localități din Dâmbovița

Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației a comunicat faptul că cererea de finanțare având ca obiect investiția „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I” , proiect care vizează extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale), a fost aprobată.
Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pe pagina de social media.
”Încă 68.000.000 lei din fonduri europene și un pas uriaș pentru transportul public local, inclusiv din zona periurbană a municipiului Târgoviște. Prezenta investiție, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:
Ø 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;
Ø 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;
Ø 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;
Ø lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice;
Ø activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.
 Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.
 Finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)”, a precizat Daniel Cristian Stan.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share