” Prin faptele noastre să facem ca națiunea română să dăinuie mii de ani ”

Susținătoare ferventă, în toate intervențiile sale din PE și nu numai, a intereselor României și, implicit, a drepturilor milioanelor de români din interiorul și afara granițelor țării, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a sărbătorit  Ziua Națională a României în mai multe locuri, și anume: pe 29 noiembrie, a fost prezentă la Bruxelles, la Ambasada României din Belgia, pe 1 decembrie, a  fost prezentă la Timișoara, „primul oraș martir al Revoluției”, urmând ca, pe 2 și 3 decembrie, să meargă în Spania,  unde va premia 30 de români care au reușit în profesia lor, în cadrul Galei ACT (Antreprenoriat – Cultură – Tradiții), gală dedicată, de asemenea, Zilei Naționale a României.
prezent la manifestările prilejuite de Ziua Națională de la Timișoara, europarlamentarul Maria  Grapini a transmis  un mesaj emoționant milioanelor de români: “Nu trebuie să uităm niciodată  pe eroii neamului și să fim mândri că suntem români. Trebuie să respectăm valorile românești, să le promovăm și să le transmitem generațiilor viitoare. Prin unitate, solidaritate și implicare, putem să facem România respectată în lume!
Oriunde am locui pe acest pământ, România noastră este, până la urmă, locul unde suntem noi, toți românii! Dragostea de pământ românesc nu ține de locul unde trăim! 1 Decembrie, zi istorică, devenită Ziua noastră Națională este, de asemenea, un prilej de a-i onora pe cei care au înfăptuit Marea Unire, de a le mulțumi și a le fi recunoscători pentru lupta lor pentru unitate și înfăptuirea năzuințelor și visului tuturor românilor, dar reprezintă, în același timp, și un moment de reflecție pentru noi! De 1 Decembrie, fiți iubitori de țară, iubiți-vă familiile, bucurați-vă de sănătate și nu uitați că cel mai de preț lucru este țara, este patria. Așa cum spunea Octavian Paler, “țări sunt multe, dar patria este una singură”, și este inclusiv dincolo de granițele geografice ale României pentru că eu consider că, acolo unde sunt români, este un colț de Românie. Mulțumesc României pentru că eu cred că n-aș fi putut să fiu în altă parte,  așa cum sunt aici. Eu mulțumesc României pentru tot ce mi-a dat. Vă doresc, dragi români, oriunde vă aflați, să nu încetați să iubiți Patria mamă, să trăiți cu demnitate și onoare și să aveți parte de sănătate și bucurii!
La mulți ani, dragi români!
La multi ani, România!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share