01/08/2021

Prin Timișoara vor circula tramvaie turcești

La sfârșitul acestei săptămâni a apărut pe străzile Timișoarei, undeva între Catedrală și Podul Decebal, așa cam pe la miezul nopții, “un tramvai numit dorință” , întâmpinat cu mare fast de către primarul Fritz împreună cu staful primăriei, dar și de conducerea STPT. Producție turcească, lung cât un tren, v-a circula pe linia 1, timp de o lună de zile cât se va afla în probe, până va fi omologat.

Până în luna octombrie vor mai sosi alte două tramvaie din cele 21 bucăți care au fost comandate de primăria Timișoara,  la fabrica turcească Bozankaya, din Turcia. Tramvaiele sunt articulate, cu podeaua coborâtă, acționate prin invertoare și motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la rețeaua de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (baterie montată în tramvai), un singur post de conducere și uși de acces pe partea dreaptă față a direcției de mers. Bateriile oferă o autonomie de 63 de kilometri. Lungimea tramvaiului este de 30 de metri si poate transporta până la 200 de călători.

Valoarea totală a fiecărei garnituri se ridică la 9.736.875 lei, fără TVA, adică aproximativ 2,4 milioane de euro bucata, cu TVA.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share