Printul Charles, a doua vizită în România

Printul Charles. Prinţul Charles a sosit miercuri la Bucureşti, pentru o vizită oficială de trei zile în România. Evenimentul a debutat cu un omagiu adus soldaților căzuți la datorie, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, București.

 Prințul Charles a avut apoi întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu organizații care lucrează în domenii variate, dar care ‘au un numitor comun — implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România’.

Printul Charles

„Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune”, a precizat Brummell.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni iar temele de discuție au vizat viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

Președintele României a salutat, totodată, contribuția deosebită a ASR Prințul de Wales la promovarea imaginii țării noastre în lume.

Printul Charles. Șeful statului i-a conferit Prințului Charles „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

În cursul zilei de joi, 30 martie, Prințul Charles a fost fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.

Printul Charles. De asemenea, Prințul de Wales a mers tot astazi la Patriarhia Română, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și în Parcul Natural Văcărești, unde s-a întâlnit cu voluntari și studenți implicați în activitățile Asociației Parcul Național Văcărești. Pentru a marca vizita, Alteța Sa Regală a plantat un plop alb.

Maine, Printul Charles va sosi și in judetul Dâmbovita. Prinţul va merge în comuna Ciocăneşti, unde va vizita şcoala din Vizureşti, Căsuţa Culturală Vizureşti şi Dispensarul uman, începând cu ora 14.00. 

Vizita oficială a Prințului Charles în România se va incheia vineri, 30 martie 2017.

***

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

„Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteței Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten și admirator al României, are o fundație aici, care susține prezervarea arhitecturii tradiționale și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale, spre exemplu”, a afirmat diplomatul britanic.

El a subliniat că vizita Prințului Charles reprezintă ‘celebrarea și evidențierea forței legăturilor noastre bilaterale’, potrivit Agerpres.ro

Foto: Agerpres

Distribuie acest articol Oficial Media
Share